Bild av Vietnam

Vietnam

Vietnams historia präglas av krig, kolonisering och uppror. Landet har varit ockuperat av Kina flera gånger, men även Frankrike har satt sina spår i landet. Vietnam har ett av världens mest kända kök. Färska råvaror och fantastisk sjömat, kombinerade med heta kryddor och örter gör Vietnam till ett mecka för matälskare. De franska influenserna kommer till sin rätt i många av de gatucafeér där baguetter och kaffe serveras.

Vackra och vänliga Vietnam

Många väljer att resa runt i Vietnam. Resan kan gärna startas i Hanoi i nord och avslutas i Saigon (Ho Chi Minh) i söder. Mitt i landet finns destinationer som Vietnam, Huế og Da Nang. Den mest kända badorten är Nha Trang som passar bra för både barnfamiljer och par.

Vietnam sträcker sig över flera olika klimatzoner, vilket gör att landet har ett varierande väder. I norr är vintern mild och sommaren fuktig till skillnad från den södra delen som har stabila temperaturer hela året. I söder infaller regnsäsongen huvudsakligen i juli-november.

Det är billigt att semestra i Vietnam. Priserna är låga och en middag med mat och dricka kan man få för runt 20 kronor på lokala restauranger.

Sök efter resor till Vietnam

Väder och temperaturer

Prognos för Vietnam:

Flyg + Hotell

Hanoi ★★★ 8n 10 345:-
Ho Chi Minh City ★★★ 7n 10 795:-
Phan Thiết ★★★★ 8n 11 545:-
Phu Quoc ★★★ 8n 13 045:-
Nha Trang ★★★★ 8n 16 045:-

Sök efter resor till Vietnam

Karta

Vietnam

Destinationer i Vietnam

Övriga destinationer