Bild av Mexiko

Mexiko

Mexiko är ett land i Nordamerika, som gränsar till USA i norr och Guatemala och Belize i söder. Mexikos västkust gränsar till Stilla havet, medan den östra kusten omfamnas av den varma Karibiska sjön. Mexiko har en varierande flora, allt från snöklädda berg, till öknar och djungler.

Vita sandstränder, majestätiska pyramider och gudomlig mat

Landet har världsberömd mat, som är så mycket mer än bara tacos och fajitas. Man kan njuta av nya spännande rätter varje dag och kurser i matlagning är en populär aktivitet för besökare.

En av de mest populära semesterorterna i landet är Cancún på Yucatanhalvön i öster. Här hittar du underbara stränder med azurblått vatten och god sikt. Klimatet i Cancún är behagligt under hela året, med en medeltemperatur på 26 grader under dagen och 21 grader på natten.

Yucatanhalvön betraktas som ingången till Mayariket, en civilisation som styrde området för över 3000 år sedan. Mayafolket hade imponerande metoder för att beräkna astronomiska händelser och avstånd till planeterna i vårt solsystem. De är bland annat kända för sin sofistikerade kalender. För de religiösa Mayaindianerna var pyramiderna ett sätt att få kontakt med gudarna. Många av dessa pyramider är bevarade än dag, och vi rekommenderar en dagstur för att se några av dessa magnifika byggnadsverk. Ett av de mest kända är Chichen Itza, ca 2 timmars bilfärd bort från Cancún .

En dagsutflykt till Tulum beach söder om Playa del Carmen är också ett populärt utflyktsmål. Stranden har flera gånger utsetts till en av världens bästa stränder, och kombinationen av turkost vatten, vita stränder och mystiska pyramider i bakgrunden gör den tämligen unik.

Cancún är ett paradis för dykning och snorkling, och det arrangeras turer ut i golfen. Om du har tur och är där under rätt säsong, kan du ha chansen att få se den majestätiska valhajen.

Cancún är en livlig stad och har ett stort urval av restauranger och barer, både internationella och lokala. Här har man också byggt upp ett stort modernt köpcentrum utomhus.

Om du vill uppleva de vackra stränderna, bra mat, vacker arkitektur och historia, utan att behöva resa i timmar mellan attraktionerna är Cancún och Playa del Carmen utmärkta destinationer.

Sök efter resor till Mexiko

Flyg + Hotell

Playa del Carmen ★★★ 6n 9 595:-
Tulum ★★ 8n 10 666:-
Isla de Holbox ★★★ 11n 13 866:-
Cancún ★★★★ 6n 13 936:-
Puerto Morelos ★★★★★ 11n 18 831:-
Playa Mujeres ★★★★ 11n 19 371:-
San Miguel de Cozumel ★★★★ 7n 20 343:-
Puerto Aventuras ★★★ 7n 23 272:-

Sök efter resor till Mexiko

Karta

Mexico

Destinationer i Mexiko

Övriga destinationer