Bild av Mexiko

Mexiko

Mexiko är en del av Nordamerika och samtidigt det tredje största landet i Latinamerika, efter Brasilien och Argentina. I norr gränsar Mexiko till USA och i söder gränsar landet till Belize och Guatemala.

Västkusten vetter mot Stilla havet medan östkusten är vänd mot Karibiska havet.

Storstad, kritvita stränder, mäktiga pyramider och världsberömd mat

Mexico City är en av världens största städer med väl över 21 miljoner invånare. Området längs Stilla havets kust och Yucatán-halvön är ett av Mexikos mest populära områden för semester och turism, med en avslappnad atmosfär och fantastiskt vita stränder. Landets mycket imponerande pyramider finns i flera områden, både nära Mexico City, på Yucatán-halvön, längs Riviera Maya, Chiapas och Oaxaca.

Mexikansk mat

Den mexikanska maten är definitivt mycket mer än tacos. Den består av klara färger, tydliga smaker och har en djup kulturell förankring. Den blandar gamla traditioner med bland annat spanska och afrikanska influenser och har blivit ett av världens mest populära kök. Majs, bönor, chili, avokado, tomater, lök och lime är mycket vanliga ingredienser, och tacos, tamales, enchiladas och quesadillas har blivit välkända och älskade rätter som äts över hela världen.

Yucatán-halvön

Yucatán-halvön är den gamla Maya-civilisationens vagga med platser som Chichen Itza, som finns med på UNESCO världsarvslista, vackra Tulum uppe på klipporna över det turkosblå Karibiska havet och Uxmal. Kusten längs Yucatán-halvön har några av världens vackraste stränder. Dessa stränder ligger vid populära semesterorter som Playa del Carmen, Isla-de-holbox, Isla Mujeres och Tulum.

Aktiviteter och utflykter

Det finns ett närmast oändligt utbud och fantastiska möjligheter för aktiviteter, utflykter och kulturutforskning, nästan oavsett var i Mexiko du befinner dig. Är du på Yucatán-halvön är snorkling och dykning populärt. Du kan bland annat utforska korallreven vid Cozumel. Zipline- och ATV-turer i djungeln är ett annat alternativ, och självklart är sol och bad ett måste.

Sök efter resor till Mexiko

Flyg + Hotell

Playa del Carmen ★★★ 7n 9 095:-
Isla de Holbox ★★★ 7n 9 540:-
Tulum ★★ 14n 9 731:-
San Miguel de Cozumel ★★★ 7n 10 610:-
Cancún ★★ 10n 11 411:-
Puerto Aventuras ★★★ 7n 15 006:-
Puerto Morelos ★★★ 9n 15 532:-
Isla Mujeres ★★★★★ 9n 16 012:-
Playa Mujeres ★★★★★ 7n 22 170:-

Sök efter resor till Mexiko

Karta

Mexico

Destinationer i Mexiko

Övriga destinationer