Bild av Mauritius

Mauritius

Mauritius är en liten ö öster om Madagaskar i Indiska Oceanen med azurblått vatten och långa, gyllene eller kritvita sandstränder. Här finner du total avkoppling. Längs med Mauritius ligger ett korallrev med färggranna fiskar i alla regnbågens färger och att dyka eller snorkla här är minst sagt spektakulärt.

- Drömsemester som passar både kärlekspar och familjer

De flesta hotell på Mauritius har hög eller mycket hög standard, och erbjuder ett stort utbud av olika aktiviteter, på stranden eller inom hotellområdet både dag- och kvällstid. Många världsberömda kockar har sin bas på ön som därför kan skryta med gastronomi i världsklass. Mauritius erbjuder också lägenheter till rimliga priser, speciellt i områdena runt Grand Baie och Flic en Flac

Huvudstaden på Mauritius heter Port Louis. Det är en gammal stad med breda avenyer och hus från kolonialtiden som samsas med mer moderna byggnaderna. På dagarna är det ett hektiskt folkliv med gapiga försäljare, bilar och olika marknader. Port Louis är värt ett besök, särskilt då Mauritius är ett taxfreeområde och det är billigt att handla här. Mindre känt är kanske att många designers tillverkar sina kollektioner här och som säljs till fabrikspriser.

Mauritius är en utmärkt destination för famlijer. De flesta hotell har barnvakt, barnklubb och barnmenyer. Barnen bor ofta gratis på hotellen. För resande utan barn som vill bo i lugnare omgivningar, finns det hotell som endast är tillåtna för vuxna.

Det finns bra bussförbindelser på ön. Till och från flygplatsen är det dock sämre men då finns det taxi.

Wikipedia (SE) Mauritius Turistbyrå (EN)
Yahoo Weather (EN)

Sök efter resor till Mauritius

Väder och temperaturer

Prognos för Mauritius:

Flyg + Hotell

Port Louis ★★★ 5n 12 148:-
Anse La Raie ★★★ 5n 12 320:-
Grand Baie ★★★ 5n 12 784:-
Bel Ombre ★★★ 5n 12 854:-
Trou d’Eau Douce ★★★ 7n 16 286:-
Grand Gaube ★★★★★ 5n 16 562:-
Flic en Flac ★★★★★ 7n 17 728:-
Belle Mare ★★★★ 7n 18 134:-
Le Morne ★★★★ 7n 20 248:-

Sök efter resor till Mauritius

Karta

Mauritius

Destinationer i Mauritius

Övriga destinationer