Bild av Indonesien

Indonesien

Indonesien är ett av världens folkrikaste land, och består av över 18.000 öar, varav 6000 är fortfarande obebodda. De fyra största öarna kallas Sumatra, Java, Bali Bali och Lombok . Ön Java med huvudstaden Jakarta, rymmer största delen av befolkningen.

- Indonesien bjuder på exotisk lyx till lågt pris

Historien går över 4000 år tillbaka, och genom tiderna, har både portugisiska, holländska, brittiska och japanska styrt landet. Landet blev självständigt 1945, och är idag en demokratisk republik.

Indonesien har två årstider: torrperiod och regnperiod. De olika öarna har varianter, men från april till oktober är främst torra månaderna. Landet är ändå trevligt besöka året runt.

Indonesien har 167 aktiva vulkaner och en av de mest kända är Mt. Batur Bali . En dag där ger spektakulära fototillfällen.

Med så många öar, erbjuder landet tusentals paradisstränder a' la Robinson Crusoe, även på turistöarna. På Bali kan du hitta din egen dröm strand med turkost vatten och silkeslen vit sand.

Med några av världens oförstörda regnskogar, vimlar här av djurliv, här hittar man bland annat vilda orangutanger, tigrar och noshörningar. Under ytan hittar du fiskar i alla regnbågens färger. Indonesien är ett mycket populärt resmål för dykare. Om du är förtjust i vattensporter, är surfing en populär aktivitet. På Lombok och den östra kusten av Bali Bali finns de stora surfvågorna.

Indonesien är fortfarande ett av de billigaste länderna att semestra i, och du hittar lunch från 10 till 15 kr per person. Med inspiration från både dey malaysiska och det kinesiska köket, blir man aldrig att bli uttråkad och kan prova nya spännande rätter varje dag under semestern.

Sök efter resor till Indonesien

Flyg + Hotell

Canggu ★★★★ 11n 13 495:-
Denpasar ★★★ 10n 13 495:-
Pantai Kuta ★★★★ 10n 13 645:-
Nusa Dua ★★★ 8n 13 795:-
Ubud ★★★ 10n 13 945:-
Lovina ★★★ 10n 14 095:-
Candi Dasa ★★★★ 14n 17 866:-
Labuhan Jimbaran ★★★★★ 14n 155 472:-

Sök efter resor till Indonesien

Karta

Indonesia

Destinationer i Indonesien

Övriga destinationer