På Burj Al Arab kan man äta på restaurangen Al Mahara

På Burj Al Arab kan man äta på restaurangen Al Mahara

Jumeirah Beach

- Överdådig lyx, Dubais bästa strand och världens i särklass bästa hotell

Jumeirah är ett kustområde som utvecklats snabbt sedan mitten av 90-talet. Historiskt sett har det varit en populär stadsdel att bo i för ambassadanställda och västerländska företag (expats). För turister är nog strandområdet Jumeirah Beach mest känt. Stranden börjar cirka 15 kilometer söder om Dubais centrum och fortsätter en bra bit ned längs kusten.

Det mest kända och luxuösa hotellet i Dubai hittar du på Jumeirah Beach. Längst norrut ligger det 7-stjärniga hotellet, ikonen, Burj Al Arab Dubai, Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum. Han är också orsaken till att strandområdet bytte namn från Chicago till Jumeirah (vacker på arabiska) 1997.

Längre ned längs Jumeirah Beach ligger 5-stjärniga hotell med vackra stränder och förstklassiga faciliteter. Prisnivån är ganska hög, men servicen, standarden på mat och boendet är också av högsta kvalitet.

Under de senaste åren har Jumeirah fått konkurrens från nya projekt som Downtown Dubai, Dubai Marina, Palm Island Jumeirah (extern länk). Rika utlänningar och välbärgade turister har köpt fastigheter i de nya områdena. Jumeirah håller dock stånd och är fortfarande mycket populärt. Många av de nya projekten har varit pengaslukande monster, något som The Palm är ett bra exempel på. Men längst ute på The Palm ligger Atlantis Hotel (extern länk) som har varit en stor framgång.

Dubai Marina (extern länk) är ett nytt område som förtjänar ett omnämnande. Det är beläget precis bakom Jumeirah Beach och kommer att husera 120.000 invånare när allt är färdigt. Hela staden är byggd från grunden och kommer att ha världens största konstgjorda småbåtshamn. Flera välkända hotell och restauranger har funnit sin plats i Dubai Marina och blir allt mer populärt för besökare.

Sök efter resor till Jumeirah Beach

Karta

Andra destinationer i Dubai