Bild av Rincon

Rincon

Rincón kallas Pueblo del Surfing (surfstaden) och El Pueblo de los Bellos Atardeceres (de vackra solnedgångarnas stad). Rincón grundades 1771 av Luis de Añasco.

Rincón

Staden Rincón ligger i den västra kustdalen, väster om Añasco och Aguada. Den ligger inbäddad mellan La Cadena-bergen och en rad stränder som vetter mot Atlanten i norr och Karibien i söder. De halvdussin rev som kantar Atlantens stränder har blivit ett vintermecka för duktiga surfare sedan World Surfing Championship hölls här för nästan tjugo år sedan. Hotade knölvalar besöker på vintern.

Punta Higuero-fyren byggdes av spanjorerna i början av 1890-talet och återuppbyggdes efter en jordbävning 1921. Fyren är fortfarande i bruk och den använder en obemannad 26.000-cm roterande reflektorlampa.

Det finns några små hotell och surfbutiker i denna charmiga stad och mango växer överallt. Det finns också en observationspark för valskådning.

Saker att se och göra i Rincón - Puerto Rico

Vill du veta vad du kan se och göra i Rincón? Några idéer för att utforska och njuta av staden.

Club Nautico Rincon, Punta Higuero Lighthouse

Punta Higuero fyren byggdes av spanjorerna i början av 1890-talet. Fyren är fortfarande i bruk och den använder en obemannad 26.000-cm roterande reflektorlampa.

Sök efter resor till Rincon

Väder och temperaturer

Prognos för Rincon:

Karta

Rincon

Övriga destinationer