Bild av Durres

Durres

Durres är inte bara Albaniens näst största stad, men också en av landets äldsta. Framför allt är Durres ett utmärkt resmål för den som är på jakt efter en prisvärd semester med sol, bad, god mat och många sevärdheter.

Den livliga semesterorten Durres ligger vid Adriatiska kusten, bara ca. 40 minuters bilresa från Albaniens huvudstad Tirana. Durres är Albaniens näst största stad och har landets största hamn. Sett från havet ser staden ut som en typisk modern semesterort, med hotell och resorter uppradade längs hela den långa stranden.

Sol och bad i Durres

Stranden i Durres är nästan 10 km lång, och det är nog på många sätt det som har gjort staden till ett så populärt resmål. Mitt i sommaren strömmar folk hit för att bada, sola och koppla av i en solstol. Durres är inte minst populärt bland folk från Albaniens huvudstad Tirana, som vill njuta dert goda livet vid havet när sommaren är som varmast.

Durres strand är långgrund och barnvänlig. På de flesta delar av stranden kan man hyra solstolar och parasoller, och det finns ett bra utbud av olika typer av vattensportsaktiviteter. Behöver du förfriskningar är det inte långt till vare sig mat eller dryck. Eller varför inte bara ligga kvar i solstolen, medan du vinkar till någon av de många strandförsäljarna som mer än gärna servar dig direkt på stranden!

Uteliv och restauranger i Durres

Det finns många caféer och restauranger att välja på i Durres, både längs med havet och längre upp i stan. Albansk mat är både god och prisvärd, och många rätter är tydligt inspirerade av både det italienska och grekiska köket. Du hittar förstås också restauranger med klassiska internationella rätter i Durres, och restauranger med barnvänliga menyer.

Strandpromenaden i Durres är ett populärt område för att strosa, titta på folk eller hitta något att äta eller dricka. Speciellt efter solnedgången blir detta ett livligt område med en härlig blandning av lokalbefolkning och turister.

Vill du fortsätta kvällen efter restaurangbesöket så finns det flera diskotek och en rad trendiga klubbar i Durres. På många av dem är det är livligt ända tills solen går upp, men eftersom det är så billigt att både äta och dricka i Albanien behöver du inte oroa dig att spränga semesterbudgeten även om du är ute hela natten.

Sevärdheter i Durres

Den romerska amfiteatern som ligger i den gamla stadskärnan i Durres kan dateras tillbaka till 100-talet och är en av de största på Balkan. Eftersom Durres är en av Albaniens äldsta städer finns det massa fantastisk arkitektur att uppleva här – speciellt i gamla stan.

Vill du på dagsutflykt utanför stadsgränsen går det regelbundna bussar mellan Durres och huvudstaden Tirana. I Tirana finns ett färgstarkt stadsliv med basarer, marknader, caféer och restauranger. Här kan du också se gamla sovjetiska monument från landets kommunistiska tid.

Är du sugen på en utflykt med lite lugnare tempo och mindre folk runt dig? Då rekommenderar vi dig att hyra en bil och upptäcka Albaniens landsbygd. En bit in i landet från Durres kan du både uppleva traditionellt, albanskt byliv och en otroligt vacker (och nästan orörd) natur.

Sök efter resor till Durres

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Durres:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 11°C 4°C 15°C
Februari 12°C 5°C 15°C
Mars 15°C 6°C 15°C
April 18°C 10°C 16°C
Maj 23°C 14°C 20°C
Juni 27°C 17°C 24°C
Juli 30°C 19°C 26°C
Augusti 30°C 19°C 26°C
September 26°C 16°C 25°C
Oktober 21°C 12°C 22°C
November 16°C 9°C 19°C
December 12°C 5°C 17°C

Prognos för Durres:

Flyg + Hotell

My Home Guest House ★★★ 7n 1 643:-
Hotel Lubjana ★★★★ 7n 2 644:-
Hotel Bellavista ★★★ 7n 2 839:-
Esal Hotel ★★★ 7n 2 849:-
Sun Hotel ★★★ 7n 2 889:-
Olivia's Hill Resort ★★★★ 7n 2 902:-
Bel Conti Hotel ★★★★ 7n 2 919:-
Vila Belvedere ★★★★ 7n 3 019:-
Delta Hotel ★★★ 7n 3 064:-
Hotel Vila Misiri ★★★ 7n 3 249:-

Sök efter resor till Durres

Karta

Durres

Övriga destinationer