Bild av Condado

Condado

Språk

Spanska, Engelska

Valuta

USD - Amerikansk dollar

Lokal tid

GMT - 5 timmar

Condado är en attraktiv och något av en "designer"-destination som ligger strax öster om Puerto Ricos huvudstad San Juan. Här hittar du ett bra utbud av attraktioner, fina restauranger och några av de bästa stränderna i Puerto Rico som gör en semester i Condado till det perfekta valet för familjer, par, och alla andra som vill utforska området i sin egen takt.

Semester i Condado

Om du funderar på en utflykt eller dagsutflykt under din semester i Condado inser du snabbt att du är inom räckhåll för den gamla stadsdelen i San Juan. Det koloniala området är fyllt med fascinerande 1500-tals hus och kyrkor varav många är utsmyckade i spanska barock och gotisk stil.

I södra Condado hittar du de populära shoppingområdena på Wilson Street och Aldea Street, båda är fantastiska ställen om man letar efter en souvenir på vistelsen i Condado. Du hittar också ett rikt utbud av restauranger och barer i området vilket gör det till en utmärkt plats om du är intresserad av att prova det lokala köket - som så mycket annat i Puerto Rico kombinerar maten många influenser, bland annat ursprungsindianskt, afrikanskt, spanskt och nordamerikanskt.

Om stränder är din grej skall du ta dig direkt till Atlantkusten. Här hittar du fantastiska stränder med fin, gyllene sand som erbjuder idealiska förhållanden för sol och bad. Barnen kan bada tryggt i vattnet och du hittar också ett bra utbud av vattensporter att prova - varför inte prova vindsurfing eller hoppa över vågorna på en jetski. En annan populär aktivitet här är dykning och det finns ett antal dykskolor runt Condado där du kan hyra utrustning för dagen, eller ta en lektion eller två. Den utmärkta sikten innebär att du inte kommer att ha några problem att upptäcka märkliga och underbara exempel på det lokala marina livet!

Alternativt kan du bege dig inåt landet och utforska det dramatiska och natursköna landskapet i området. Condado Lagoon är en särskilt vacker plats och en fin destination för vandring, cykling eller bara för en picknick.

Sök efter resor till Condado

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Condado:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 28°C 20°C 27°C
Februari 28°C 20°C 26°C
Mars 29°C 20°C 26°C
April 30°C 21°C 27°C
Maj 31°C 23°C 28°C
Juni 31°C 23°C 29°C
Juli 31°C 24°C 29°C
Augusti 31°C 24°C 29°C
September 32°C 23°C 30°C
Oktober 31°C 23°C 29°C
November 30°C 22°C 29°C
December 29°C 21°C 28°C

Prognos för Condado:

Karta

Condado

Övriga destinationer