Bild av London

London

London är en riktig världsstad, med allt man kan önska sig och lite till. Många av Londons stadsdelar har sin helt egna karaktär och det väl utbyggda tunnelbanenätet tar dig enkelt från stadsdel till stadsdel.

London är den perfekta staden för en storstadsweekend – antingen ensam, eller med någon du tycker om!

Alla känner till London. Det spelar nästan ingen roll om du har varit i den engelska huvudstaden eller inte – eller om du har varit där en eller hundra gånger. London är ändå välkänt för de flesta av oss. Det beror delvis på kända byggnader och platser som Buckingham Palace, Tower Bridge, The London Eye, Oxford Street och Trafalgar Square. Men London är så oändligt mycket mer än bara de kända turistattraktionerna.

En perfekt storstadsweekend i London

London är en perfekt destination för en storstadsweekend. Det är inte långt att flyga, det går flyg dit flera gånger om dagen och det finns nästan oändligt med saker att hitta på där. Det spelar ingen roll vad som intresserar dig - London har det, garanterat! Modern konst och kultur, antik historia, teater, shopping, sport och uteliv. London är mode och trender, det finns restauranger med mat från alla världens hörn, och en pub eller ett café i mer eller mindre varje gatuhörn. Inte minst finns det en mångfald man knappast hittar i någon annan stad.

Även om London är en storstad är det lätt att ta sig runt här. Det är en fin stad att promenera i, och vistas man i de centrala områdena är det lätt att strosa från stadsdel till stadsdel. Tunnelbanenätet; The London Underground eller bara "the tube", är mycket väl utvecklat. Det finns linjer som går på kors och tvärs över hela stan, och med mer än 250 stationer behöver du aldrig gå särskilt långt innan du kan hoppa på tunnelbanan. Vill du åka på sightseeing ovan jord finns de kända, röda dubbeldäckarna med sitt väl utbyggda bussnät.

Populära stadsdelar i London

Många av Londons stadsdelar har sin helt egen "vibe”. Notting Hill är inte bara känt för filmen med samma namn, men också för att vara fint, lite snobbigt och kändistätt. Det många kanske inte vet är att Notting Hill också är platsen där en av de största gatufestivalerna i London arrangeras. Här finns också trevliga caféer, fristående små butiker och naturligtvis Portobello Market, som faktiskt är öppen alla dagar i veckan.

Under de senaste åren har Shoreditch blivit en väldigt trendig stadsdel, där det ena galleriet efter det andra öppnar – och en modebutik ligger vägg i vägg med en annan. Här finns också en hög täthet av Vintagebutiker och trendiga restauranger.

Gillar du indisk mat eller curryrätter är det bara att svänga förbi färgglada Brick Lane. Camden med sin Camden Market är ett annat populärt område som definitivt är värt ett besök.

…och detta är bara några av stadsdelarna som är värda att nämna. Dessutom är det ju likadant i London som det är i andra storstäder; trender förändras snabbt, och gamla, trötta stadsdelar blir plötsligt nya och spännande.

Kultur, restauranger och uteliv i London

London är ett mecka för kultur, teater och uteliv. Från ikoniska museer och gallerier som British Museum och Tate Modern, till West End med fantastiska teatrar och musikaler. Här finns också restauranger från hela världen och ett uteliv man inte tröttnar på i det första taget. Utbudet av mat och dryck är mer varierat än nästan någon annanstans i världen, och nya restauranger dyker upp hela tiden. Självklart hittar du även de traditionella pubarna i London, med god gammaldags engelsk pubmat som fish and chips och bangers and mash. Vill du ha en elegant variant av afternoon tea finns det en uppsjö av ställen att välja mellan. Det finns förstås också ett stort antal Michelin-restauranger och flera välkända matmarknader i London.

Sök efter resor till London

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för London:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 8°C 4°C 9°C
Februari 8°C 3°C 9°C
Mars 11°C 5°C 8°C
April 14°C 6°C 10°C
Maj 17°C 9°C 12°C
Juni 20°C 12°C 14°C
Juli 23°C 15°C 16°C
Augusti 22°C 15°C 17°C
September 19°C 12°C 18°C
Oktober 15°C 10°C 16°C
November 11°C 6°C 15°C
December 9°C 5°C 12°C

Prognos för London:

Flyg + Hotell

Paddington ★★ 2n 1 869:-
Chelsea ★★★ 2n 2 099:-
Kensington ★★★ 2n 2 139:-
Bloomsbury ★★★ 2n 2 179:-
Soho ★★★ 2n 2 689:-

Sök efter resor till London

Karta

London

Destinationer i London

Övriga destinationer