Bild av Bodrum-området

Bodrum-området

Hela den Turkiska kustlinjen som vetter mot Medelhavet är ett bördigt jordbrukslandskap där man odlar allt från grönsaker till exotiska frukter. Det azurblå havet möter fantastiska stränder under den varma solen.

Och innanför kusten och det lite plattare jordbrukslandskapet reser sig bergen iklädda en grön matta av pinjeträd.

Provinsen Bodrum ligger i den sydliga delen av detta kustområde. Här hittar du många historiska sevärdheter och platser så som "ett av världens sju underverk": Mausols Mausoleum. Bodrum präglas av en historisk atmosfär och det finns mycket att upptäcka.

Halvön har ett stort antal mindre städer som ligger utspridda tätt längs kusten. Du tar dig lätt mellan olika platser med lokaltrafiken, de så kallade "dolmusarna". Det är ett offentligt nät av minibussar som trafikerar hela området. Dessutom finns det god kommunikation med båt och färjor ut till flera av de små öarna i skärgården. Du kan bland annat ta dig med båt till den Grekiska ön Kos som ligger nära Bodrumhalvön.

Bodrum är en fascinerande plats full av kontraster. Här finns allt från historiska ruiner till modernt "jetset" liv. Bodrum beskrivs ofta som Turkiets Riviera.

Sök efter resor till Bodrum-området

Flyg + Hotell

Gümbet ★★★ 7n 4 820:-
Bitez ★★ 7n 5 814:-
Bodrum ★★★ 7n 6 156:-
Turgutreis ★★★ 7n 6 792:-
Akyarlar ★★★ 7n 8 268:-
Torba ★★★★ 7n 8 776:-
Didim ★★★★★ 7n 9 071:-
Gündoğan ★★★ 7n 10 679:-

Sök efter resor till Bodrum

Destinationer i Bodrum-området

Övriga destinationer