Utsikt från Kos till den lilla ön Kastri

Utsikt från Kos till den lilla ön Kastri

Kos

Även om Kos är känt för de många festsugna ungdomarna som reser hit under högsäsong har ön mycket mer att erbjuda än bargator och diskotek. Mer än halva Kos är täckt av fantastiska sandstränder och ön har dessutom en intressant historia med mängder av minnesmärken från svunna tider.

Den grekiska ön Kos går aldrig ur modet. Det är kanske inte så konstigt; Kos har både precis rätt storlek och precis tillräckligt att erbjuda – oavsett vem du är och vilken typ av semester du vill ha. Dessutom är ön både grön och frodig, med underbara stränder, vänliga människor och massa mysiga semesterorter att besöka.

Längst norrut ligger staden Kos; huvudstaden som har samma namn som ön. Kos stad är öns mest populära resmål men det finns många charmiga semesterorter över hela ön. Mitt på Kos, och på vissa ställen längs kusten, ligger små, vita byar omgivna vacker natur och färgglada blommor. För att se så mycket som möjligt under semestern rekommenderar vi att hyra en bil och åka på dagsutflykter – eller varför inte se mer av ön från en cykelsadel?

Sol, bad och stränder på Kos

Det finns massa stränder att besöka längs hela kusten på Kos. De flesta har ett gott utbud av vattensportaktiviteter och parasoller och solstolar att hyra. Stränderna kommer i alla möjliga storlekar och former; från gyllene, breda sandstränder omgivna av strandbarer till små avskilda badvikar utanför allfartsväg.

Den största stranden i Kos stad ligger rätt norr om hamnen och är populär bland så väl turister som lokalinvånare. Öns kanske finaste stränder ligger enligt många i Marmari och Tigaki på västkusten. Den längsta stranden hittar du i Kardamena på sydöstra Kos.

Kos – en varierad ö med korta avstånd

De flesta som kommer till Kos väljer att bo i Kos stad. Staden är charmig med flera stränder att välja mellan, vita hus och vackra blomsterdekorationer på gator och balkonger. I hamnområdet är det alltid ett yrande folkliv på kvällen, och vill du ut och festa till morgontimmarna bör du söka dig till stans kända bargata.

Kardamena på södra delen av ön har kanske det mest pulserande nattlivet. Marmari och Tigaki ligger ca. 10-15 kilometer från Kos stad och passar perfekt för dig som vill ha en avslappnad semester med långa dagar på stranden. Det är lätt att ta sig runt ön både med cykel, moped och hyrbil – men det går också bussar mellan de populära semesterorterna.

Sök efter resor till Kos

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Kos:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 15°C 7°C 18°C
Februari 16°C 8°C 17°C
Mars 17°C 9°C 17°C
April 21°C 12°C 18°C
Maj 25°C 15°C 20°C
Juni 30°C 19°C 23°C
Juli 32°C 21°C 25°C
Augusti 33°C 22°C 26°C
September 29°C 19°C 26°C
Oktober 25°C 15°C 24°C
November 21°C 12°C 21°C
December 17°C 9°C 19°C

Prognos för Kos:

Flyg + Hotell

Kos ★★ 7n 3 698:-
Tigaki ★★ 7n 3 722:-
Psalidi ★★★ 7n 3 965:-
Lámpi ★★★ 7n 4 233:-
Kardamena ★★★★ 7n 6 260:-
Kéfalos ★★ 7n 7 401:-
Mastichárion ★★★★ 7n 7 428:-
Marmari ★★★★ 7n 9 408:-

Sök efter resor till Kos

Karta

Kos Island

Destinationer i Kos

Övriga destinationer