Den populära stranden i Playa de las Americas

Den populära stranden i Playa de las Americas

Playa de las Américas

Playa de las Americas ligger på Teneriffas södra spets och är ett av de mest besökta resmålen på ön. Här hittar du både fina stränder, ett bra aktivitetsutbud och pulserande uteliv.

Playa de las Américas är en modern och välhållen semesterort med ett stort urval hotell och lägenheter. Hit strömmar turister i alla åldrar för att roa sig, äta god mat och sola och bada.

Teneriffas södra kust är väldigt solsäker, med lite regn och behagliga temperaturer året om. Det finns därför massor av fina stränder på denna delen av ön – och Playa de las Americas är inget undantag. Det är också många aktiviteter att välja mellan här för så väl barnfamiljer som pensionärer, kompisgäng och ensamresande.

Stränder och strandpromenad i Playa de las Americas

Playa de las Americas har vuxit snabbt de senaste åren, och har mer eller mindre flutit ihop med grannorterna Los Cristianos og Costa Adeje. En lång och folkrik strandpromenad slingrar sig som en slags pulsådra genom semesterorterna runt Playa de las Americas; från Los Cristianos, via Fañabe och ända till fiskebyn La Caleta.

Det är gott om caféer och restauranger längs strandpromenaden, där du kan slå dig ner och se på folklivet, ta en drink eller njuta lokala delikatesser. Det finns också många fina stränder att upptäcka längs vägen. Playa de las Americas är både den största och mest folkrika orten längs denna promenaden, och många väljer därför att bo just här när de semestrar på Teneriffa.

Restauranger i Playa de las Americas

Du hittar restauranger och matställen i alla prisklasser både i Playa de las Americas och i grannorterna längs strandpromenaden. Här serveras allt från lokala, kanariska specialiteter till internationella rätter som alla känner till.

Oavsett vilken typ av mat du föredrar är det obligatoriskt att äta paella minst en gång under en Teneriffa-semester, enligt oss. Här kan du kan få denna spanska, traditionella rätten med antingen kyckling, kanin (!), fisk eller skaldjur – eller alla nämnda ingredienser. Hitta ett ställe som ser bra ut, och välj själv hur du vill ha din paella. Det läckra, gula saffranriset ser till att du blir både mätt och belåten. Prova också den klassiska rätten papas arrugadas con mojo; små potatisar kokta med skal i extra salt vatten, serverade med en pikant grön eller röd sås.

Aktiviteter og golf på Teneriffa

Golf är en populär aktivitet på Teneriffa, och det ligger flere fina golfbanor i närheten av Playa de las Americas. En av de största fördelarna med att åka på golfresa till Teneriffa är att du kan spela golf året runt här. Högsäsongen sträcker sig som regel från oktober till april, eftersom det ofta kan bli i varmaste laget här på sommaren.

Andra populära aktiviteter i och runt Playa de las Américas är windsurfing, tennis och dykning. Reser du med barn är badlandet Siam Park väl värt ett besök. Här kan både vuxna och barn underhålla sig med vattenrutschkanor, vågmaskiner och en liten thailändsk by med bra restauranger.

Hyra bil i Playa de las Americas

Om du hyr bil under din semester i Playa de las Americas kan du utforska mer av Teneriffa i din egen takt. Våra hetaste tips är att besöka nationalparken runt vulkanberget Teide, lavakratern Las Cañadas, de många bergsbyarna runt Teide, havsbassängerna i Puerto de la Cruz och inte minst huvudstaden Santa Cruz, som både har storstadspuls, bra shopping och Teneriffas vackraste strand.

Det tar bara runt 4 timmar att köra runt Teneriffa, så med en hyrbil kan du enkelt åka på dagsutflykter till alla delar av ön.

Sök efter resor till Playa de las Américas

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Playa de las Américas:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 20°C 14°C 18°C
Februari 21°C 14°C 18°C
Mars 22°C 15°C 18°C
April 23°C 16°C 18°C
Maj 24°C 17°C 18°C
Juni 26°C 19°C 18°C
Juli 28°C 20°C 21°C
Augusti 29°C 21°C 22°C
September 28°C 21°C 23°C
Oktober 26°C 19°C 22°C
November 24°C 17°C 18°C
December 21°C 16°C 18°C

Prognos för Playa de las Américas:

Övriga destinationer