Bild av Los Gigantes

Los Gigantes

Los Gigantes har ett behagligt tempo, och massa autentisk småstadscharm. Hit åker du för att njuta det härliga klimatet och de vackra omgivningarna – oavsett om du är ute efter total avslappning, eller en aktiv semester.

Det är ett dramatiskt landskap som möter dig när du kommer till Los Gigantes. Området runt denna populära destination består egentligen av tre ganska kuperade orter som mer eller mindre har vuxit ihop; Los Gigantes, Puerto Santiago och Playa de la Arena.

Los Gigantes har en trevlig marina, Puerto Santiago har bevarat sin typiska charm, och Playa de la Arena har en vacker strand med svart lavasand. Fram tills ganska nyligen var Los Gigantes ett ställe där Teneriffas invånare bodde, utan turister eller särskilt många tillresande. Idag är det gott om både hotell och resorts här, men den lilla staden har ändå behållit sin ursprungliga charm och är fortfarande lika vacker som förr. Det finns några få barer och många bra restauranger i Los Gigantes. Man åker inte hit för utelivet – hellre för att njuta av långa, välsmakande middagar i gott sällskap.

Sola och bada i Los Gigantes

Om du vill ha en semester med mycket sol och lite dåligt väder är Teneriffas västkust ett bra val. Att Los Gigantes är ett populärt resmål bland är väl därför inte så konstigt. Det behagliga tempot och den fina stranden – med mörk, finkornig lavasand och kristallklart vatten – passar allt från barnfamiljer till pensionärer. Vill du bada i lugnare vatten är den offentliga badanläggningen ett populärt tillhåll.

Landskapet i och runt Los Gigantes är hisnande. Branta klippor stupar rakt ner i havet och den gröna, kuperade terrängen lockar med fina naturupplevelser. Dessutom är solnedgångarna på den här delen av ön otroligt vackra. Från flera restauranger i hamnen har man panoramautsikt både över solnedgången och hela vägen över till grannön La Gomera.

Aktiviteter och utflykter i Los Gigantes

Det är som regel möjligt att åka ut på fisketur från den lilla hamnen, men det är också trevligt att bara sitta i hamnen och kika på all aktivitet. Det är gott om mysiga små restauranger, barer och butiker i hamnområdet i Los Gigantes. Minst lika mysigt är det att gå runt och spana in arkitekturen vid hamnen; många av husen är byggda i traditionell kanarisk stil med charmiga detaljer.

Det finns flera vandringsstigar runt Los Gigantes, som lockar till utflykter till fots i det vackra landskapet. Är du intresserad av golf ligger banan Abama Golf bara några mil bort. Allra bäst är det att hyra en bil och åka på dagsutflykter till de olika sevärdheterna på Teneriffa. Missa inte vulkanberget Teide, som med sina 3718 meter över havet är Spaniens högsta berg.

Sök efter resor till Los Gigantes

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Los Gigantes:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 22°C 15°C 21°C
Februari 22°C 15°C 20°C
Mars 23°C 16°C 20°C
April 23°C 16°C 20°C
Maj 24°C 17°C 21°C
Juni 25°C 19°C 22°C
Juli 28°C 20°C 22°C
Augusti 28°C 21°C 23°C
September 28°C 21°C 24°C
Oktober 26°C 20°C 24°C
November 25°C 18°C 23°C
December 23°C 16°C 21°C

Prognos för Los Gigantes:

Flyg + Hotell

Ona el Marqués Resort ★★★ 7n 5 694:-
Lagos de César ★★★★ 7n 5 798:-
Vigilia Park ★★ 7n 5 824:-
Ona Las Rosas ★★★ 7n 6 034:-
Terrazas Los Gigantes ★★★ 7n 6 268:-
Be Live Family Costa los Gigantes ★★★★ 7n 6 969:-
Harbour Club ★★ 7n 7 271:-
Dragos del Sur ★★★ 7n 7 289:-
El Marqués Palace by Intercorp Hotel Group ★★★★ 7n 7 729:-
Diamond Aparthotel ★★★★ 7n 7 924:-

Sök efter resor till Los Gigantes

Karta

Los Gigantes

Övriga destinationer