Maspalomas sanddyner är delvis skyddade

Maspalomas sanddyner är delvis skyddade

Maspalomas

Maspalomas är kanske det mest familjevänliga stället på Gran Canaria. Och det är lätt att förstå; Maspalomas är lugnt och skönt, och det finns massa barnvänliga hotell här.

Maspalomas ligger nästan längst söderut på Gran Canarias kust. Stranden i Maspalomas är en av öns finaste, och flyter ihop med stadens kända sanddynor. Det finns massa bra hotell att välja mellan här, och gott om aktiviteter som passar hela familjen. Vill man ha ett större utbud av uteliv och shopping är det kort gångavstånd till den större och mer kända semesterorten Playa del Ingles.

Stranden i Maspalomas

Stranden i Maspalomas är en av Gran Canarias finaste. Den är lång och bred och sträcker sig hela vägen från fyrtornet Faro i öst, till Playa del Ingles i väst. Sanden är gyllengul och finkornig, och en del av stranden består av vackra, böljande sanddynor som påminner om en liten miniöken. I 1982 blev denna delaen av stranden gjort om till ett naturreservat, och det är otroligt fint att uppleva solnedgång och solnedgång från sanddynorna. Från Faro kan man gå längs en fin strandpromenad till den mer exklusiva semesterorten Meloneras, som ligger precis bredvid Maspalomas. Här är det fullt av vackra villor, frodiga trädgårdar och lyxiga butiker.

Aktiviteter för hela familjen

Det är gott om aktiviteter för så väl små som stora i Maspalomas. Djurparken Palmitos Park ligger bara en kort biltur bort, där man kan gå på delfinshow eller se på massa olika fåglar och växter. Stora delar av parken brann ner i 2007 men är i dag helt återuppbyggd.

Badlandet Aqua Park ligger rätt utanför stan, och lockar med spännande vattenrutschkanor, bassänger och aktiviteter för både barn och vuxna.

Vill du ha fart och fläkt kan du ta med familjen till Holiday World, som erbjuder ett brett utbud av underhållning som karuseller, spelmaskiner och bowling. Det finns också en del restauranger i parken, som ligger centralt i stan.

Är du intresserad av golf är Maspalomas en perfekt destination för dig. En av Gran Canarias mest populära 18.hålsbanor ligger mer eller mindre mitt i stan, i gångavstånd från både strand och centrum.

Shopping i Maspalomas

Det finns flera shoppingcenter i och runt Maspalomas. Det största och mest kända är nog Faro 2, med ett stort antal butiker, barer och restauranger. Om du hyr bil är köpcentrumen i San Fernando ett annat bra alternativ, eller det stora och fina Tablero-centret norr om stan. Det finns också en egen marknadshall i Maspalomas, med ett intilliggande marknadsområde. Här är det ett myllrande folkliv flera dagar i veckan, och bra priser på frukt, grönsaker och lokala delikatesser.

Avståndet från Maspalomas till Las Palmas flygplats är ca 30km, och det går gott om bussar för den som inte hyr bil.

Sök efter resor till Maspalomas

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Maspalomas:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 21°C 15°C 21°C
Februari 21°C 15°C 20°C
Mars 22°C 15°C 20°C
April 22°C 16°C 20°C
Maj 23°C 17°C 21°C
Juni 25°C 19°C 22°C
Juli 26°C 20°C 22°C
Augusti 27°C 21°C 23°C
September 27°C 21°C 24°C
Oktober 26°C 20°C 24°C
November 24°C 18°C 23°C
December 22°C 16°C 21°C

Prognos för Maspalomas:

Flyg + Hotell

Bungalows Cordial Sandy Golf ★★ 7n 5 310:-
Caybeach Princess ★★★ 7n 5 372:-
Vista Verde Beach Mate ★★★ 7n 5 444:-
Club Vista Serena ★★★ 8n 5 448:-
Cordial Green Golf ★★★ 7n 5 535:-
Bungalows Parque Bali ★★★ 7n 5 692:-
eó Maspalomas Resort ★★★ 7n 5 717:-
Hotel THe Koala Garden ★★★ 7n 5 813:-
Duna Golf ★★★★ 7n 6 184:-
eó Suite Hotel Jardin Dorado ★★★★ 7n 6 263:-

Sök efter resor till Maspalomas

Karta

Maspalomas

Övriga destinationer