Bild av Koh Lanta

Koh Lanta

Koh Lanta är det stränderna som står i centrum. Hela västkusten är en lång rad av vita sandstränder mot det turkosblå Andamansjön. Det betyder härliga bad och de vackraste solnedgångarna du kan tänka dig.

Koh Lanta är egentligen flera öar, men det är den största av dem, Koh Lanta Yai, som är den mest populära och där de flesta väljer att stanna.

Stränder, sol och bad på Koh Lanta

På västra sidan av ön ligger de bästa stränderna och de flesta hotellen. De mest populära stränderna är Long Beach och Klong Dao Beach, men det finns absolut fler som är värda att utforska, som till exempel Klong Nin, Klong Jark och Kantiang. Det går en liten väg mellan stränderna, vilket gör det enkelt att prova nya badplatser.

Lugnt och familjevänligt

Koh Lanta är ett populärt resmål både för dem som är erfarna och har besökt Thailand och eventuellt Krabi många gånger, och för dem som besöker landet för allra första gången. Barnfamiljer trivs särskilt bra här eftersom atmosfären är lugn och stränderna är långgrunda och barnvänliga. En populär aktivitet är helt enkelt att ta det lugnt medan du beundrar solnedgången från en mysig strandbar med en iskall Singha eller något annat svalkande i handen.

Aktiviteter och utflykter på Koh Lanta

Att atmosfären är lugn betyder dock inte att du bara måste koppla av under din vistelse här. Koh Lantas lilla huvudstad är värd ett kort besök. Den ligger norr på ön och är byggd på pålar ute i vattnet. Om du behöver omväxling från strandlivet kan du prova thaiboxning, paddla kajak eller kanske följa med på fisketur. För dykare finns det möjlighet att åka på utflykter till platser som Hin Daeng och Hin Muang, där förhållandena är mycket goda. Inte sällan arrangeras det matlagningskurser, så om du vill lära dig några knep för att laga utsökta thailändska rätter finns möjligheten.

Lokalt folkliv

Antalet invånare på Koh Lanta är cirka 30.000 - 40.000, beroende på säsong, och befolkningen är en härlig mix av thailändska muslimer, buddhister och några havsnomader. Detta ger ön en charmig lokal prägel som på inget sätt överskuggas av turismen.

Sök efter resor till Koh Lanta

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Koh Lanta:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 32°C 22°C 28°C
Februari 34°C 22°C 29°C
Mars 35°C 22°C 29°C
April 35°C 24°C 31°C
Maj 33°C 24°C 31°C
Juni 32°C 24°C 30°C
Juli 32°C 23°C 30°C
Augusti 32°C 24°C 30°C
September 32°C 23°C 30°C
Oktober 31°C 23°C 30°C
November 31°C 23°C 30°C
December 31°C 22°C 29°C

Prognos för Koh Lanta:

Övriga destinationer