Bild av Korsika

Korsika

Det är lätt att förstå varför Korsika kallas Île de Beauté (Skönhetens Ö). Landskapet är både vilt och vackert med höga berg och djupa dalar. Längs kusten finns härliga stränder och ön har flera vackra städer som absolut är värda ett besök.

Variabelt och vackert landskap

Korsika ligger strax norr om den italienska ön Sardinien. Den högsta bergstoppen finns i Monte Cinto och sträcker sig 2706 meter över havet. Här finns frodig skog och små charmiga byar som klänger sig fast vid bergssluttningarna. De två största städerna är Ajaccio och Bastia. Ön är inget mindre än ett litet paradis för vandrare med ett fantastiskt nätverk av vandringsleder som både går upp i bergen och längs kusten.

Stränder och klippor

Hela östkusten är kantad av en härlig strand efter den andra. Landskapet på västkusten är mer präglat av klippor, där några av dem är ganska höga. Ändå hittar du små vikar och vackra små badvikar mellan klipporna också här.

Kultur och mat

Kulturen på Korsika är rik och varierad. Den är präglad av både fransk och italiensk påverkan samt en stark lokal identitet. Mattraditionen präglas av läckra lokala rätter som kött, korvar och patéer. Färsk fisk och skaldjur och goda ostar. Ön har både underbar olivolja och lokal vin.

Sök efter resor till Korsika

Flyg + Hotell

Corsica ★★★ 7n 4 874:-
Bastia ★★★ 7n 6 322:-
Calvi ★★★ 7n 7 595:-
Ajaccio ★★★★ 7n 8 572:-
L'Île-Rousse ★★★ 7n 9 695:-
Bonifacio ★★★ 7n 14 509:-

Sök efter resor till Korsika

Övriga destinationer