Bild av Dubrovnikkusten

Dubrovnikkusten

Dubrovnik-kusten är det sydligaste resmålet längs Kroatiens kust. Området, med den vackra staden Dubrovnik, blir ofta omtalat som "Adriatiska havets pärla", och bjuder på goda matupplevelser, fantastisk segling och kristallklart badvatten.

Dubrovnik-kusten i södra Kroatien är ett mycket populärt område, mycket tack vare staden Dubrovnik. Under delar av medeltiden var faktiskt Dubrovnik en självständig stat, så om du är intresserad av historia borde du absolut vandra runt bland stans gator och torg. Det ligger också flera vackra öar längs Dubrovnik-kusten. Några är små, några är stora, vissa är obebodda och andra har en liten by och några hotell och pensionat.

Själva kustremsan är smal och sträcker sig söderut, hela vägen till Bosnien Hercegovina. Den sydligaste av semesterstäderna längs Dubrovnik-kusten är Cavtat. Hela området har ett typiskt medelhavsklimat, med milda vintrar och varma somrar.

Dubrovnik-kustens kristallklara vatten

Vattnet som omger Kroatiens kust heter Adriatiska havet, och längs med Dubrovnik-kusten är det, som på så många andra ställen i landet, kristallklart och fantastiskt att bada i. Det finns ett oändligt antal små badvikar i området, som utöver sandstränder också bjuder på ett vackert klipplandskap. Tack vare klipporna och det klara, turkosa vattnet är snorkling en populär aktivitet längs Dubrovnik-kusten. Området är naturligtvis också mycket populärt för båtturer och segling. Många som reser till Kroatien gör det just för att segla i den vackra skärgården. I Dubrovnik-kustens många hamnar finns därför segelbåtar av alla de slag – både privata, och båtar som är hyrda av seglande turister.

Mat, dricka och restauranger längs Dubrovnik-kusten

Kroatien delar inte bara Adriatiska havet med nästan-grannlandet Italien – en stor del av matinspirationen i landet kommer också från det italienska köket. Kroatisk matkultur präglas även av traditioner och smaker från andra länder på Balkan-halvön. Kombinationen av inflytandet från både öst och väst ger ett spännande kök med mycket varierande matupplevelser. Burek, Buzzara och Pasticada är bara några av specialiteterna du säkerligen kommer att prova under ett restaurangbesök längs Dubrovnik-kusten. Färsk fisk och skaldjur är också en självklarhet. Glöm heller inte att smaka på några av de lokala vinerna – de är både prisvärda, och ofta överraskande goda!

Sök efter resor till Dubrovnikkusten

Destinationer i Dubrovnikkusten

Övriga destinationer