Bild av Gardasjön

Gardasjön

Gardasjön eller Lago di Garda som är det italienska namnet, är den största sjön i Italien. Den ligger vackert till i norra delen av landet med branta bergssidor både på öst- och västsidan.

I södra änden börjar den stora slätten vid Po. Längs kusten finns flera trevliga byar. Sol, bad, vattensporter, vandring och klättring är populära aktiviteter i detta område.

Vacker natur och charmiga städer vid Gardasjön

Gardasjön ligger inte så långt från storstaden Milano. Detta gör att resenärer från hela världen kommer hit för att uppleva det vackra området och utforska de olika aktiviteterna som är så lättillgängliga härifrån. Några av de mycket charmiga byarna i området är Garda, Sirmione och Riva del Garda, bland flera andra. Små färjor trafikerar mellan flera av byarna runt sjön. Många av dem har både bar, restaurang och soldäck.

Sol, bad och vattensporter vid Gardasjön

Det finns flera offentliga stränder och badplatser längs stora delar av Gardasjön. Många av dem erbjuder även uthyrning av solstolar och parasoller, och det finns ett bra utbud av strandbarer och restauranger. På flera platser läggs extra stor vikt vid vattensporter som vindsurfing, segling och paddling i kajak.

Vandring och klättring vid Gardasjön

Det finns nästintill otaliga stigar och vandringsleder som tar dig genom frodiga vinodlingar, olivlundar och mer luftiga klätterturer upp i de vackra bergen. Det finns utmärkta möjligheter att hyra bra mountainbikes, och om du vill kan den transporteras till toppen av berget Monte Baldo så att du kan njuta av utsikten och cykelturen ner.

Mat och dryck

Italien är ett land med starka mattraditioner och städerna runt Gardasjön är inget undantag. Här har man god tillgång till insjöfisk som abborre, sik och gädda som gärna tillagas på olika sätt på de olika restaurangerna, och naturligtvis kan du få färsk pasta och utsökt pizza på de flesta ställen. Norra Italien är också känt för sina goda ostar som Grana Padano och Gorgonzola. De lokala vinerna är i särklass och på flera platser kan du besöka vingårdar som ofta erbjuder vinprovning.

Under sommarmånaderna är det ett livligt nattliv i flera av städerna längs Gardasjön.

Sök efter resor till Gardasjön

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Gardasjön:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 6°C -1°C
Februari 9°C 0°C
Mars 13°C 3°C
April 17°C 7°C
Maj 23°C 12°C
Juni 26°C 15°C
Juli 29°C 18°C
Augusti 29°C 18°C
September 24°C 14°C
Oktober 18°C 9°C
November 11°C 3°C
December 7°C 0°C

Prognos för Gardasjön:

Flyg + Hotell

Bardolino ★★★ 4n 2 348:-
Riva del Garda ★★★ 4n 2 483:-
Garda ★★★ 2n 2 552:-
Salo ★★★★ 2n 3 230:-
Malcesine ★★★ 2n 3 417:-
Torri del Benaco ★★★ 3n 3 787:-
Predore ★★★★ 2n 3 809:-
Sirmione ★★★★ 4n 4 176:-

Sök efter resor till Gardasjoen

Karta

Lake Garda

Destinationer i Gardasjön

Övriga destinationer