Bild av San Juan

San Juan

San Juan är huvudstad i önationen Puerto Rico. Denna levande och varierade huvudstad har en mängd historiska sevärdheter, himmelska stränder, en levande kultur och ett rikt kulturarv. Det är en bra destination för familjer men har också gott om alternativ för de som vill uppleva den livligare sidan av livet på ön.

Semester i San Juan

San Juans fullständiga titel kan översättas till "Huvudstadskommunen, Johannes Döparens" och den ursprungliga bosättningen på denna ort grundades av spanska nybyggare 1521. Den är i själva verket dem näst äldsta staden som är grundad av européer i Amerika, bakom den dominikanska staden Santa Domingo.

Med en så rik historia och kulturarv kommer en semester i San Juan ge dig chansen att utforska några fascinerande gamla platser - varav många har anknytning till de befästningar och försvar som byggdes här av spanjorerna. Till exempel kanske du vill besöka forten vid Fort San Felipe del Morro och forten San Cristóbal, båda robusta konstruktioner som kombinerar militär makt med arkitektoniska utsmyckningar i spansk barockstil. Där finns också herrgården som är känd som La Fortaleza, som en gång var öns första guvernörs hem.

Om du vandrar runt på stadens gator kommer du att stöta på otaliga musikscener, gallerier, museer och restauranger. Både musik och mat i Puerto Rico är influerat av en mängd källor och ingen semester i San Juan skulle vara komplett utan att uppleva de lokala ljuden och smakerna!

San Juan är en populär sportdestination och staden har varit värd för internationella idrottsevenemang vid ett antal tillfällen; bland annat Pan American Games, the Caribbean Games och World Baseball Classics. Detta arv återspeglas i ett stort lokalt intresse för idrotter, både land- och vattenbaserade. På en semester i San Juan kan sysselsätta dig med cykling, motocross och ridning eller kasta dig ut i vågorna på surfbräda eller jet ski. Dykning är ytterligare en populär aktivitet i San Juan, den suveräna kombinationen av kristallklart vatten och vackra korallrev ger perfekta förhållanden för sporten. Stränderna i San Juan är en fröjd att skåda, med gyllene sand som sträcker sig så långt ögat kan nå.

Billiga Resor till San Juan

Med ett brett utbud spännande attraktioner som alla genomsyras av en unik lokal kultur; en resa till San Juan är helt olik något annat du sannolikt har varit.

Gamla San Juan (Viejo San Juan) är den historiska kärnan i San Juan. Även om detta åtta gånger tio kvarter stora distrikt är en del av San Juan är det ganska geografiskt och kulturellt skilt från resten av staden. Den upptar den västra halvan av den lilla ön San Juan, som den delar med Puerta de Tierra. Eftersom detta är ett turistmål är engelska relativt allmänt talad.

Några saker att se i San Juan

Parken San Juan National Historic Site, Castillo San Cristóbal, en av de största spanska fästningarna i den nya världen, Castillo San Felipe del Morro (eller el Morro) är ett citadell med en imponerande utsikt över inloppet till San Juan Harbor, Fortín San Juan de la Cruz (eller el Cañuelo) ligger tvärs över hamnen på Isla de Cabras och Casa Blanca, den första guvernören i Puerto Ricos hem.

Med sitt breda utbud av spännande attraktioner som alla genomsyras av kultur, en semester i Viejjo San Juan är helt olikt ställen du varit förut.

Språk

Spanska och engelska

Valuta

USD - Amerikansk dollar

Lokal tid

GMT-5 timmar

Sök efter resor till San Juan

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för San Juan:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 28°C 22°C 27°C
Februari 29°C 21°C 26°C
Mars 29°C 22°C 26°C
April 30°C 23°C 27°C
Maj 31°C 24°C 28°C
Juni 31°C 24°C 29°C
Juli 31°C 25°C 29°C
Augusti 32°C 25°C 29°C
September 32°C 25°C 30°C
Oktober 31°C 24°C 29°C
November 30°C 23°C 29°C
December 29°C 22°C 28°C

Prognos för San Juan:

Flyg + Hotell

Doubletree by Hilton San Juan ★★★★ 3n 13 795:-
Hyatt House San Juan ★★★ 3n 13 795:-
Caribe Hilton San Juan ★★★★ 3n 15 895:-

Sök efter resor till San Juan

Karta

San Juan

Övriga destinationer