Bild av Corralejo

Corralejo

Corralejo ligger på norra delen av Fuerteventura, med gångavstånd till några av öns finaste stränder. Själva stan är trevlig och lagom stor, med en fin blandning av avslappnad och livad stämning.

Corralejo är det mest populära resmålet på Fuerteventura, och det är inte så konstigt. Oavsett om du vill ha en avslappnad semester med sol och bad, eller en aktiv semester med windsurfing och segling, så kommer du garanterat att trivas här. Dessutom är atmosfären mysig och så där genuint spansk som man vill ha det.

Stränder och aktiviteter i Corralejo

I hjärtat av Corralejo ligger ett par trevliga stränder som är populära bland så väl barnfamiljer som kompisgäng. Och även om stränderna här är fina, går de inte att jämföra med den nästan en mil långa Las Dunas-stranden som börjar rätt utanför stan. Stränderna längs Las Dunas – som för övrigt är en del av Las Dunas nationalpark – är slående vackra och breda som en sandöken. Vattnet är turkost, och sanden vit och finkornig.

Om du är ute efter något mer än bara sol och bad har Corralejo garanterat något för dig också. Dykning, snorkling, windsurfing, surfing och segling är bara några av aktiviteterna du kan ägna dig åt vid Corralejos stränder.

Är du sugen på en dagsutflykt till havs kan du ta färja från Corralejo till Playa Blanca på grannön Lanzarote. Resan tar bara runt en och en halv timme, och det går flera färjor om dagen.

Nöjesliv och restauranger i Corralejo

I den gamla delen av stan, och i Corralejos hamn, hittar du många bra restauranger. Här kan du äta allt från färsk fisk och skaldjur till lokala tapasrätter. Rör du dig mot huvudgatan hittar du mer internationella restauranger, butiker och barer. Och även om inte Corralejo först och främst är känt för sitt uteliv, hittar du också ett par nattklubbar i och runt stan.

Vulkanön Los Lobos

Norr om Corralejo ligger den lilla, obebodda vulkanön ön Los Lobos. Tack vare det kristallklara vattnet är det fantastiskt att snorkla längs Los Lobos kust, eller bara spendera en dag på någon av öns stränder. En båttur från Corralejo till Los Lobos tar bara 15 minuter och det går båtar flera gånger om dagen.

Sök efter resor till Corralejo

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Corralejo:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 20°C 14°C 20°C
Februari 21°C 14°C 19°C
Mars 22°C 15°C 19°C
April 22°C 15°C 19°C
Maj 24°C 16°C 20°C
Juni 25°C 18°C 21°C
Juli 27°C 20°C 22°C
Augusti 27°C 21°C 22°C
September 27°C 20°C 23°C
Oktober 25°C 19°C 23°C
November 24°C 17°C 22°C
December 21°C 15°C 20°C

Prognos för Corralejo:

Övriga destinationer