Los Cristianos har en fin strand, mysiga hotell och bra restauranger

Los Cristianos har en fin strand, mysiga hotell och bra restauranger

Los Cristianos

Los Cristianos är ett trevligt resmål på Teneriffas södra kust, med kort avstånd till flygplatsen. Tack vare närheten till Playa de las Américas kan du ha allt från en festlig till en lugn och avslappnande semester här!

Från den palmkantade strandpromenden i Los Cristianos har du närhet till det mesta; hamnen, centrum, och en gammal stadsdelen med sina smågator och vackra byggnader. Här finns det gott om hantverksbutiker, små caféer och mysiga bagerier. Vill du ha mer att välja mellan kan du följa strandpromenaden till Playa de las Américas – avståndet mellan de två semesterorterna är bara ca 4 km.

Los Cristianos och Playa de las Américas har mer eller mindre vuxit ihop, som gör att du har ett stort utbud av restauranger, uteställen, aktiviteter och hotell i området. Trots att Los Cristianos är en välbesökt och livlig charterdestination, har staden klarat att behålla mycket av sin lugna och autentiska charm.

Centrum, strand och strandpromenad i Los Cristianos

Det mesta händer runt den trevliga stranden, strandpromenaden och Los Cristianos lilla centrum, som till stor del är bilfritt. Här ligger det lokala restauranger och barer på rad, samt en del butiker. Får du lust att bada är det bara att korsa strandpromenaden så har du havet och en av de två stränderna rätt framför näsan.

Den andra stranden i Los Cristianos ligger lite närmare Playa de las Américas. Denna stranden heter Las Vistas och är den största och bästa på hela Teneriffas sydkust. Här är det långgrunt och gott om solstolar och parasoller att hyra.

Följer du den långa strandpromenaden från Las Vistas kommer du först till Playa de las Américas, och så småningom till grannorten Costa Adeje med den fina stranden La Fañabe. Är du pigg i benen rekommenderar vi att följa strandpromenaden ända till den charmiga fiskebyn la Caleta, drygt 1.5 timme norr om Los Cristianos.

Mat och uteliv i Los Cristianos

Atmosfären i Los Cristianos är mer genuint kanarisk än i Playa de las Américas och semesterorterna runtomkring. Andelen lokala, spanska restauranger och butiker är flera, och tempot är lite lugnare. De flesta uteställena är centrerade runt strandpromenaden och centrum, så det är både lätt att hitta och ganska korta avstånd att gå.

Natur och utflykter runt Los Cristianos

Man kan inte låta bli att lägga märke till de mäktiga bergen som tornar upp sig bakom Los Cristianos. Landskapet är en blandning av gröna åsar och massiva fjällryggar, och högst av alla är vulkanberget Teide som med sina 3718 m ö.h. dessutom är Spaniens högsta berg. Vägen upp mot Teide är smal och slingrig, men det går också en gondol nästan helt upp till toppen. Utsikten från toppen är minst sagt slående, så det är väl värt att gå de sista sega 200 metrarna upp från gondolen!

Sök efter resor till Los Cristianos

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Los Cristianos:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 22°C 15°C 21°C
Februari 22°C 15°C 20°C
Mars 23°C 16°C 20°C
April 23°C 16°C 20°C
Maj 24°C 17°C 21°C
Juni 25°C 19°C 22°C
Juli 28°C 20°C 22°C
Augusti 28°C 21°C 23°C
September 28°C 21°C 24°C
Oktober 26°C 20°C 24°C
November 25°C 18°C 23°C
December 23°C 16°C 21°C

Prognos för Los Cristianos:

Flyg + Hotell

Virginia II ★★★ 7n 4 745:-
Hotel Sol Mar ★★★ 7n 4 845:-
Don Jose ★★★ 7n 4 845:-
Los Claveles ★★★ 7n 5 466:-
Andrea's ★★ 7n 5 614:-
Mar y Sol ★★★ 7n 5 845:-
Suites at the Hollywood Mirage ★★★★ 7n 5 850:-
The Suites at Beverly Hills Tenerife ★★★ 7n 5 857:-
Club Tenerife ★★★ 7n 6 119:-
Checkin Bungalows Atlantida ★★★ 7n 6 343:-

Sök efter resor till Los Cristianos

Karta

Los Cristianos

Övriga destinationer