Bild av Playa Blanca

Playa Blanca

På Lanzarotes den södra spets ligger det populära resmålet Playa Blanca, med en harmonisk atmosfär, bra restauranger och tre fina stränder.

I Playa Blanca är tempot lugnare än i den större och mer välkända semesterorten Puerto del Carmen. Till Playa Blanca reser du först och främst för avkoppling, goda middagar och lata dagar på stranden. Här finns en trevlig strandpromenad, en liten småbåtshamn och flera mysiga restauranger med fina uteserveringar. I hamnen ligger det flera bra fiskrestauranger och några mer exklusiva butiker. Och även om Playa Blanca inte är känd för sitt uteliv finns det också ett par livliga nattklubbar och karaokebarer i närliggande shoppingcenter.

Stränder, sol och bad i Playa Blanca

Det ligger hela tre stränder i området runt Playa Blanca. Huvudstranden har en fin strandpromenad med flera restauranger, barer och caféer längs vägen. Från denna strand tar det bara några minuter att gå till den lite lugnare stranden Playa Flamingo – eller Playa Dorada i motsatt riktning. Det är fint att sola och bada på alla tre stränderna, och vill du vara lite aktiv på semestern är dykning och windsurfing två populära aktiviteter.

Aktiviteter i och runt Playa Blanca

Det finns gott om saker att hitta på om vill ha en aktiv vistelse i Playa Blanca. Utöver dykning och windsurfing är det möjligt att hyra cykel och dra på upptäcktsfärd i och runt stan. Många av hotellen har också egna tennisbanor som oftast är gratis att använda. Om det är golf som är din föredragna sport är det kort avstånd till flera fina 18-hålsbanor.

Det lättaste sättet att ta sig runt på Lanzarote är med hyrbil. Om du är sugen på en annorlunda dagsutflykt rekommenderar vi ett besök till nationalparken Timanfaya, där du kan vandra runt i ett landskap som påminner om månen. Annars är också grottan Jameos del Agua utanför Costa Teguise väl värd ett besök. Grottan är numera en kombinerad bar och konsertscen, tack vare Lanzarotes stora son, arkitekten och konstnären Cesar Manrique.

Det går en färja till Corralejo på Fuerteventura från Playa Blanca, med flera omgångar om dagen. Det är också möjligt att följa med på båtutflykter i regi av olika lokala arrangörer.

Avståndet från Lanzarotes flygplats till Playa Blanca är ca 35 km.

Sök efter resor till Playa Blanca

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Playa Blanca:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 20°C 14°C 20°C
Februari 21°C 14°C 19°C
Mars 22°C 15°C 19°C
April 23°C 15°C 19°C
Maj 24°C 16°C 20°C
Juni 26°C 18°C 21°C
Juli 28°C 20°C 22°C
Augusti 29°C 21°C 22°C
September 28°C 20°C 23°C
Oktober 26°C 19°C 23°C
November 24°C 17°C 22°C
December 21°C 15°C 20°C

Prognos för Playa Blanca:

Flyg + Hotell

Bungalows Playa Limones ★★★ 7n 6 770:-
Caybeach Sun ★★★ 7n 7 126:-
THB Tropical Island ★★★★ 7n 7 638:-
TUI BLUE Flamingo Beach ★★★★ 7n 7 693:-
TUI Blue Flamingo Beach Resort ★★★★ 7n 7 791:-
Hotel Cordial Marina Blanca ★★★★ 7n 8 284:-
Jardines del Sol by Diamond Resorts ★★★★ 7n 8 355:-
Ona Las Brisas ★★★★ 7n 8 469:-
Mirador Papagayo ★★★★ 7n 8 525:-
Hotel HL Club Playa Blanca ★★★★ 7n 8 605:-

Sök efter resor till Playa Blanca

Karta

Playa Blanca

Övriga destinationer