Bild av Kuala Lumpur

Kuala Lumpur

När man åker från den tjusiga flygplatsen in till Kuala Lumpur (KL) möts man av ett grönt friskt landskap med mängder av kokospalmer. När man väl närmar sig staden ser man Petronas Twin Towers på långt håll, det är en av världens högsta byggnader.

Inne i den rena staden är det ordning och reda. Det är ett hektisk intensivt liv av människor och trafik dygnet runt. Chinatown ligger centralt i stan och här är det marknader långt in på nätterna. På marknaden kan man köpa i stort sett allt och det finns mängder av spännande matstånd att välja mellan.

Många av hotellen i KL håller hög, mycket hög standard och bemötandet och servicen är fantastisk.

Kommunikationen i KL är bra. Välj mellan buss, skytrain och såklart taxi som är ett prisvärt alternativ att ta sig runt stan. Hyr gärna en taxi ett par timmar eller en dag, många taxichaufförer erbjuder privatguidade turer.

Shoppingen i KL är enorm, det finns otaliga shoppingcenter som har allt. I den sk Gyllene Triangeln i stan har de flesta butiker och gallerior öppet till klockan 22 på kvällen. Ett av de större och modernaste shoppingcentren ligger i bottenplanen på Petronas Twin Towers, Suria KLCC.

Sök efter resor till Kuala Lumpur

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Kuala Lumpur:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 32°C 22°C
Februari 33°C 22°C
Mars 33°C 23°C
April 33°C 23°C
Maj 33°C 23°C
Juni 33°C 23°C
Juli 32°C 22°C
Augusti 32°C 23°C
September 32°C 22°C
Oktober 32°C 23°C
November 32°C 23°C
December 32°C 22°C

Prognos för Kuala Lumpur:

Övriga destinationer