Bild av Pafos

Pafos

I den sydvästra delen av Cypern ligger Pafos (Paphos). Detta är på många sätt ett något annorlunda resmål, även om stränderna här är lika vackra som på resten av ön. Det är också en stad där du möter vardagslivet och stadens egna invånare på gatorna, på kaféerna och på marknaden.

Pafos två stadsdelar

Den övre delen av Pafos (Pano Pafos) är den lokala delen där miljön präglas av lokalt vardagsliv med små restauranger och inte minst den vackra saluhallen med ett eldorado av färger, dofter och folkliv. I den delen av staden som ligger närmast havet möter du ett välordnat semesterliv med strandpromenad, restauranger, stränder och klippor.

Stränder, sol och bad i och runt Pafos

I och runt Pafos finns det vackra stränder, klippor och små grottor. Stränderna i området varierar mellan små stenstränder och långsträckta sandstränder. Några av stränderna längs halvöns kust når du enklast med båt. Du kan följa med en av turbåtarna från hamnen i Pafos. Här ligger också Akamashalvön, ett skyddat naturområde perfekt för vackra vandringar mellan pittoreska små stränder. Hela våren är halvön ett färgsprakande blomsterhav. Området har stort botaniskt värde eftersom det finns över hundra växtarter som bara växer här. Det finns anlagda vandringsleder för både cykel- och fotvandrare.

Sevärdheter och kulturskatter

Själva staden Pafos är en "pärla" när det gäller kulturminnen. Staden finns på UNESCO:s världsarvslista. Här finns bland annat en antik romersk teater, katakomber och flera kyrkor från medeltiden. Den välbevarade golvmosaiken i den romerska villan Dionysos hus är också värd ett besök.

Golf nära Pafos

I området runt Pafos ligger flera av öns finaste golfbanor.

Sök efter resor till Pafos

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Pafos:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 17°C 9°C 18°C
Februari 17°C 9°C 17°C
Mars 19°C 10°C 18°C
April 22°C 12°C 18°C
Maj 26°C 15°C 22°C
Juni 29°C 19°C 25°C
Juli 31°C 21°C 28°C
Augusti 32°C 21°C 28°C
September 30°C 19°C 27°C
Oktober 27°C 17°C 25°C
November 23°C 13°C 22°C
December 19°C 10°C 20°C

Prognos för Pafos:

Flyg + Hotell

Chlórakas ★★★★ 7n 3 857:-

Sök efter resor till Paphos

Karta

Paphos

Övriga destinationer