Bild av Puerto Rico

Puerto Rico

Puerto Rico eller Associated Free State of Puerto Rico, är ett självständigt territorium till USA. Landet ligger i nordöstra Karibien, mellan Dominikanska republiken och Jungfruöarna. Puerto Rico är en populär turistdestination och den unika kulturen har influenser från en blandning av afrikanska, spanska, indianska och nordamerikanska källor.

Språk

Spanska och engelska

Valuta

USD - Amerikansk dollar

Lokal tid

GMT - 5 timmar

Semester i Puerto Rico

Puerto Rico är rikt på historiska och arkeologiska platser varav många är kopplade till landets spanska påbrå. I städer såsom San Juan kan man beundra ett stort antal monument och offentliga byggnader med anor från 1500-talet. Några av de mer anmärkningsvärda av dem är San Juan-katedralen, fästningen El Morris och det vackra Dominikanska klostret. På andra håll är det möjligt att besöka Casa Blanca, en herrgård byggd för öns första guvernör.

Musik är en viktig del av kulturen i Puerto Rico och som landet självt innehåller den många olika influenser. Afrikanska rytmer kombineras med en spansk barockstil som skapar något helt nytt och originellt. Även maten i Puerto Rico badar i en uppsjö av idéer och skapar något som är på samma gång unikt och minnesvärt.

Landet har några fantastiska stränder och för många är de en av de största attraktionerna under en semester i Puerto Rico. Kilometer efter kilometer med idyllisk kust erbjuder ett stort urval stränder med gott om utrymme för att sola eller simma i det kristallklara vattnet. Föga förvånande är vattensporter också ett populärt tidsfördriv på ön. Vattenskoter, skärmflygning, kitesurfing, vindsurfing etc. allt du kan tänka dig erbjuds på stränderna i Puerto Rico. Dykning i synnerhet är väldigt populärt då kombinationen av rena, orörda vatten och magnifika rev ger fantastiska förutsättningar för sporten.

Billiga Resor till Puerto Rico

Det är mycket svårt att jämföra en semester i Puerto Rico med någon annan destination på planeten. En unik blandning av kulturer i kombination med ett fantastiskt sceneri gör det till ett land som inget annat.

Sök efter resor till Puerto Rico

Väder och temperaturer

Prognos för Puerto Rico:

Flyg + Hotell

San Juan ★★★★ 3n 11 545:-

Sök efter resor till Puerto Rico

Karta

Puerto Rico

Destinationer i Puerto Rico

Övriga destinationer