Den vackra, lilla hamnen i Side

Den vackra, lilla hamnen i Side

Side

Side är en mysig semesterort mitt på Turkiets sydkust, som är mest känd för sina fina stränder och familjevänliga atmosfär. Vill du ha en liten paus från strandlivet finns det också gott om historiska minnesmärken att besöka här.

Side är en charmig, gammal stad med flera historiska monument och en fräsch och uppgraderad look. Den gamla stadskärnan är bilfri och de många gränderna är fulla av basarer, restauranger och barer.

Centrala Side har genomgått en omfattande renovering de senaste åren. Resultatet är så bra at om du tillhör dem som besökte Side för bara några år sedan, så finns det en chans att du knappt känner igen dig. Strandpromenaden har byggts ut, tre nya stränder har fixats och förbättrats och det har kommit en rad nya fina butiker och restauranger hit.

Sol, bad och stränder i Side

Sides stränder är både långa, breda och långgrunda. Här värmer solen från tidig vår till sen höst, och den bästa tiden att resa är ofta precis före eller efter högsäsong. Då slipper du både den värsta värmen och den värsta trängseln.

Det är gott om plats för både barnfamiljer och vuxna i den finkorniga sanden. Den östra stranden i Side är lugnast, medan det ofta är lite trängre på den västra stranden, som ligger närmare Kumköy.

Restauranger og shopping i Side

Det finns gott om restauranger med god och billig mat i Side. Det gäller både restaurangerna med lokal turkisk meny, och de som serverar mer välkända, internationella rätter.

Shopping är en populär aktivitet i Side, som i resten av Turkiet. Behärskar du konsten att pruta kan du göra riktigt bra fynd – speciellt om du är på jakt efter turkiska mattor, smycken, läder eller textilier.

Utflykter i området runt Side

Det är enkelt och billigt att ta sig runt i Side med omnejd via det kollektiva nätverket av minibussar; så kallade Dolmusar. En populär utflykt är att ta Dolmus från Side till grannstaden Manavgat, som har en innehållsrik marknad varje måndag och torsdag. I Manavgat kan du också bli med på båttur längs floden och uppleva vattenfall, fantastiska vyer och spännande, lokal mat.

Side ligger mellan Antalya och Alanya och det tar bara en knapp timme till bägge städer med Dolmus.

Sök efter resor till Side

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Side:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 15°C 6°C 19°C
Februari 15°C 6°C 17°C
Mars 18°C 8°C 18°C
April 21°C 11°C 19°C
Maj 25°C 15°C 22°C
Juni 30°C 19°C 26°C
Juli 34°C 22°C 29°C
Augusti 34°C 22°C 29°C
September 31°C 19°C 28°C
Oktober 26°C 15°C 26°C
November 21°C 11°C 22°C
December 16°C 8°C 20°C

Prognos för Side:

Flyg + Hotell

Derya Motel ★★ 7n 2 845:-
Nar Apart Hotel ★★★ 7n 3 179:-
Victoria Princess Apart & Hotel ★★ 7n 3 245:-
Suncity Side Hotel ★★★ 7n 3 295:-
Leda Beach Hotel ★★★ 7n 3 310:-
Nora Suit Hotel ★★★ 7n 3 395:-
Begonville Apart Hotel & Spa ★★★ 7n 3 445:-
Lemas Suite Aparts ★★★ 7n 3 461:-
Side Spring Hotel ★★★ 7n 3 469:-
Heaven Beach Apart Hotel ★★★ 7n 3 495:-

Sök efter resor till Side

Karta

Side

Övriga destinationer