Vinterresor

Vinterresor

Publicerad: 2023-12-04 - Uppdaterad: 2023-12-04

med en extra hög dos D-vitamin

Glöm sommaren. Vintern är den bästa tiden att resa på solsemester. Och väljer du rätt period kan det faktiskt bli rätt prisvärt. I december och januari är det tillexempel goda chanser att få tag i bra erbjudanden på paketresor till solen.

februari är det sportlov, vilket innebär högre priser vecka 7, 8 och 9. Har du möjlighet att resa veckorna före eller efter blir det genast billigare.

Påsken är i slutet av mars i år, och priserna är som vanligt ganska höga på de mest populära avgångarna. Är du lite ‘kreativ’ med utresa och hemresa kan du dock hitta bra erbjudanden även under påsklovsveckorna

De bästa priserna på solresor i vinter

Vakkert, hvitt hus med karakteristisk grønn dør på Lanzarote
Vakkert, hvitt hus med karakteristisk grønn dør på Lanzarote

Kanarieöarna

– mycket mer än bara charterfeber

Sol året runt, utsökt mat, trevliga semesterorter och, om man så önskar, så väl storstadspuls som vacker natur. För att inte nämna de fantastiska stränderna. Det enda du behöver bestämma dig för är vilken ö som passar dig bäst.

Under vinterhalvåret går det flest direktflyg till semesterfavoriten Gran CanariaTeneriffa är också ganska lättillgängligt. Det går något färre direktflyg till Fuerteventura och Lanzarote, men kostar du på dig en liten mellanlandning är det inga problem att hitta bra erbjudanden även till dessa vackra öar.

Sök efter billiga paketresor till Kanarieöarna

Thailand er tropefavoritten med en lang rekke flott reisemål.
Thailand er tropefavoritten med en lang rekke flott reisemål.

Thailand

– den tropiska favoriten

De flesta som reser till Thailand väljer att bo på Phuket. Det är fullt förståeligt. Phuket är både den största ön, och ett resmål med massa exotiska stränder. Inte minst finns det en mängd varierande semesterorter runt omkring på ön. 

Andra resmål det är värt att kika närmare på är Ao Nang och Koh Lanta, som ligger i den vackra skärgården runt Krabi. Eller varför inte gamla goda Cha-am och Hua Hin, en överkomlig bilresa från huvudstaden Bangkok.

De bästa priserna på paketresor till Thailand

Marokko er like variert som det er eksotisk.
Marokko er like variert som det er eksotisk.

Exotisk charmör nr. 1

– Marocko går aldrig av modet

Dröm dig bort mellan rosa fasader och labyrintiska gator i Marrakech, med Atlasbergen som hisnande kulisser. Låt dig förföras av färger, dofter och ljud när du kastar dig ut i det sociala spelet prutning. Det är helt okej om det slutar med att du inte köper något; det är upplevelsen som räknas – och med största sannolikhet får du ett glas mintte på köpet.

Älskar du havet och vågorna har du kommit till rätt land. Längs hela kusten mellan Essaouira och Agadir finns en mängd surfställen och stränder med perfekta vågor. Har du aldrig surfat förut? Här har du din chans att prova!

De bästa priserna på paketresor till Marocko

I Egypt bor du på vakre hotell med all inclusive
I Egypt bor du på vakre hotell med all inclusive

Exotisk charmör nr. 2

– all inclusive i Egypten

Tycker du att en semester ska vara både enkel och exotisk på samma gång? Då är Egypten helt rätt ställe för dig! De flesta av de stora hotellen i populära semesterorter som Sharm el Sheikh och Hurghada erbjuder all inclusive. Det betyder att du har allt inom räckhåll, flera bra restauranger att välja mellan och inte minst; full kontroll över semesterbudgeten. Så kan du förstås sticka huvudet utanför de trygga omgivningarna så ofta och länge du vill.

PS! Vi rekommenderar att du packar med dig snorkel, cyklop och simfenor. Röda havet är ett riktigt eldorado under havsytan

De bästa priserna på paketresor till Egypten