Älskar, älskar inte, älskar...

Älskar, älskar inte, älskar...

Publicerad: 2023-12-21 - Uppdaterad: 2023-12-21

Kärlekshistorien som aldrig tar slut 

Vi älskar Kanarieöarna. Vi hatar dem lite ibland också – men aldrig på allvar.  Du känner säkert igen dig; du spenderar timmar framför datorn medans du drömmer om exotiska öar långt, långt borta. Bara för att glömma allt det där i det avgörande ögonblicket. För när resehandlingarna landat i inkorgen står det återigen Kanarieöarna på biljetten.

Men vad gör väl det? Även gamla älskare kan ju bjuda på nya äventyr!

De bästa priserna på paketresor till Kanarieöarna

Vakre hus på La Palma, Kanariøyene
Vakre hus på La Palma, Kanariøyene

La Palma och La Gomera

– de minst kända kanarieöarna

Det går inga direktflyg till La Palma – men låt för guds skull inte någon mellanlandning stoppa dig från att resa hit. La Palma anses nämligen vara den allra vackraste kanarieön, med natur och stränder i en helt egen liga. Dessutom är det än så länge få turister på La Palma. Älskar du färsk fisk och skaldjur? Då har du ytterligare en anledning att resa till La Palma!

Till La Gomera tar du dig enklast med båt från Teneriffa. La Gomera är den minsta av de bebodda Kanarieöarna, men öns kulturarv är å andra sidan enormt. Naturen på La Gomera är också helt fantastisk – med allt från skogar och raviner till vackra terrasser som klättrar längs dalsidorna. Vill du ha lugn och ro? Är du förtjust i golf? Ja, då är La Gomera ett resmål för dig!

Sök efter billiga paketresor till La Palma och La Gomera

Morgentåke over vinrankene på Lanzarote
Morgentåke over vinrankene på Lanzarote

Fuerteventura och Lanzarote

– den sportiga, och den mystiska

Fuerteventura erbjuder gyllene, nästan vita stränder och en atmosfär som på många sätt påminner om Karibien. Här drar man gärna på långa vandringar eller uppfriskande cykelturer med fantastisk utsikt. Eller kastar sig ut i vågorna på en surfbräda av föredraget slag.

Lanzarote är den mörka, mystiska släktingen med svarta lavastränder, vulkanisk jord och vacker arkitektur. Du kan förstås ägna dig åt sport även på denna ö. Mest populär är nog sporten som går ut på att slå en boll mot en flagga. Vackra golfbanor finns det nämligen massor av på Lanzarote! 

Det går direktflyg till både Lanzarote och Fuerteventura i vinter. Kan du leva med en liten mellanlandning får du ofta både lägre priser och mer flexibilitet. 

De bästa priserna på resor till Fuerteventura och Lanzarote

Las Teresitas-stranden på nordsiden av Tenerife er et populært utfluktsmål.
Las Teresitas-stranden på nordsiden av Tenerife er et populært utfluktsmål.

Gran Canaria och Teneriffa

– den populära, och den majestätiska

Gran Canaria är utan tvekan den mest populära destinationen i ögruppen. Tack vare dagliga avgångar, och flygförbindelser från flera svenska städer, är det lätt att resa hit. Och väl framme väntar både en mängd upplevelser, aktiviteter och vackra stränder.

Teneriffa är den största och mest varierade ön i gruppen, med sevärdheter som Spaniens högsta berg, pyramider (!), naturparker och mängder av vackra stränder längs kusten. En av dem är La Teresitas i den härliga semesterorten Santa Cruz, som du ser på bilden här ovanför.

Väldigt många researrangörer säljer paketresor till Gran Canaria och Teneriffa, så konkurrensen är ofta stor. Kom därför ihåg vårt motto: jämför alltid priserinnan du bokar en resa!

Bra priser på på paketresor till Gran Canaria och Teneriffa