Portugal

Portugal

Publicerad: 2023-08-15 - Uppdaterad: 2023-08-30

De 3 vackraste platserna.

Algarve i söder, Lissabon i mitten och Porto i norr. Vilken plats som är vackrast är omöjligt att säga – så oavsett vilket av dessa resmål du väljer kommer du garanterat få en otrolig semester. 

Frågar du oss, är Portugal ett av de charmigaste länderna du kan resa till just nu. Dessutom behöver du inte flyga särskilt långt för att komma dit. 

De bästa priserna på paketresor till Portugal

Store deler av den portugisiske kysten fra Algarve i sør til Porto i nord, består av vakre strender.
Store deler av den portugisiske kysten fra Algarve i sør til Porto i nord, består av vakre strender.

Algarvekusten

Stränder, stränder och åter stränder…

De ändlösa, gyllene stränderna är Algarvekustens främsta kännetecken. Så även de nästan guldfärgade och ofta dramatiska klipporna. Och mellan stränder och klippor ligger små, vitkalkade byar som doftar söt honungsmelon och solig semesterstämning.

Vem stöter du på under en semester på Algarvekusten, undrar du kanske? Svar: beachs bums, surfare och alla andra som älskar att sola, bada och äta perfekt grillad fisk.

Billiga paketresor med direktflyg till Algarvekusten

Fargerike Lisboa. Den gule trikken er godt synlig i bybildet.
Fargerike Lisboa. Den gule trikken er godt synlig i bybildet.

Lissabon + kusten runt

Storstadspuls och strandliv på samma semester

Hänger du med på vilka städer som är trendigast just nu? I så fall vet du att Lissabon är «the place to be». Det händer massa spännande saker i Lissabon, samtidigt som staden ger ett intryck av att inte bry sig alls – om du förstår? Och det är kanske just det som är så charmigt.

PS! Vill du sola och bada är det bara att hoppa på lokaltåget till någon av de närliggande stränderna i CarcavelosCascais eller Estoril  🏖

Så, vem träffar du i Lissabon? Svar: alla med en försmak för vackra kuststäder.

De bästa priserna på resor till Lissabon och kusten runt

Vakre Porto ligger både ved elven Douro og ved havet. Gamlebyen Ribeira er et populært møtested.
Vakre Porto ligger både ved elven Douro og ved havet. Gamlebyen Ribeira er et populært møtested.

Porto

Lissabons främsta konkurrent.

Kuststaden Porto har varit på radarn i flera år, men det är först under de senaste åren vi har kunnat flyga hit utan mellanlandning. Och det är vi mycket glada för! Staden har både havet och floden Douro som närmsta grannar, och det finns så mycket att se att den största utmaningen är att hinna med allt. Och ja – självklart finns det massa vackra stränder i Porto!

Vem träffar du här då? Svar: alla som gillar portvin, god stämning och har lust att uppleva den färgglada stadsdelen Ribeira.

Sök efter billiga paketresor till Porto