Portugal

Portugal

Publicerad: 2024-04-08 - Uppdaterad: 2024-04-08

– semestra vid Atlanten i år

Länderna vid Medelhavet spås få en extra varm sommar i år. Har du ändå lust att resa under sommarlovet? Då kan Portugal vara ett bra alternativ! Längs Portugals långa Atlantkust blåser det nästan alltid en uppfriskande bris från havet, som fläktar gott när du slappnar av på en solstol.

Vi på sistaminuten.se älskarPortugal. Här får du vackra stränder, fantastisk mat och en helt unik gästfrihet. Och så skadar det ju inte direkt att Portugal är ett av västra Europas billigaste länder att semestra i! 

I vår och sommar går det direktflyg flera gånger i veckan till Algarvekusten i söder, huvudstaden Lissabon i mitten och charmiga Porto i norr.

De bästa erbjudandena på resor till Portugal

Albufeira er bare en av mange vakre byer på Algarvekysten
Albufeira er bare en av mange vakre byer på Algarvekysten

Algarvekusten

– stränder, stränder och åter stränder

Algarvekusten är ett pärlband av vackra stränder, omgivna av orangefärgade klippor och byar med vita hus. Tycker du att färsk fisk, olivolja och mousserande, lokalt vin låter lockande? Är du nyfiken på att lära dig surfa – eller älskar du långa promenader längs havet? Vill du känna hur pulsen sjunker, och fortsätter att hålla sig låg under hela semestern?

…jepp, då är Algarvekusten ett resmål för dig!

De bästa priserna på paketresor till Algarvekusten

Fargerike, sjarmerende Lisboa er en av de vakreste hovedstedene i Europa.
Fargerike, sjarmerende Lisboa er en av de vakreste hovedstedene i Europa.

Lissabon-kusten

– stadsliv eller strandliv..?

Varför välja, när du kan få bägge delar! Reser du till Lissabon är det nämligen inga problem att kombinera storstadspuls med lata dagar på stranden. 

Väljer du att bo i Lissabon stad kan du ta dagsutflykter till stränderna som ligger en kort lokaltågsresa bort. Eller så kan du vända på det. Bo i kuststäderna Estoril eller Cascais – och besök en av de vackraste huvudstäderna i världen så ofta du vill. 

PS! Lokaltåget avgår från Cais do Sodré i Lissabon, som också är ett av distrikten det är väl värt att utforska närmare. 

De bästa priserna på paketresor till Lissabon-kusten

Porto er en herlig, fargerik blanding av gammelt og nytt.
Porto er en herlig, fargerik blanding av gammelt og nytt.

Porto

– portvin och pastel de nata

Du kan inte resa till Porto utan att prova portvin. Detsamma gäller den klassiska, söta gräddkakan pastel de nata, som helst ska ätas direkt från ugnen, medan den fortfarande är ljummen.

Porto är den näst största staden i Portugal och delas i två av floden Douro. Staden är slående vacker, och det är ingen underdrift att säga att Porto är i vinden just nu. Nya nattklubbar, hotell och butiker dyker ständigt upp – medan gamla stan i Porto är lika charmig som den alltid har varit.

Vid denna tiden på året börjar restauranger och barer att flytta ut på gatan, vilket gör staden ännu charmigare. Skulle du blir sugen på ett dopp i Atlanten är det bara en kort promenad till stranden. 

De bästa priserna på paketresor till Porto