November

November

Publicerad: 2023-09-22 - Uppdaterad: 2023-09-22

– månaden du inte visste att du kunde älska

November är grå, kall, svår att bli av med – och för många också svår att tycka om. Det är långt kvar till jul, och ännu längre till våren. Kanske är det just därför november är så perfekt för en avstickare? För ju större kontrasterna är mellan semester och grått vardagsliv, desto härligare är det ju att resa bort!

Läs vidare för några ljusa novembertips med hög feelgod-faktor…

Billiga resor till värmen i november

Madeira er frodig natur og sjarmerende byer
Madeiras er frodig natur og sjarmerende byer

Madeira

Portugal med vind i håret

Madeira står i blom året runt. Klimatet är behagligt under alla årstider – men hösten är kanske den vackraste tiden på ön. För vem kan väl motstå en grön och frodig natur, med perfekt temperatur och härliga havsbad, när det är kallt och grått här hemma?

Om du vill ha en aktiv semester kan du cykla eller vandra längs de gamla vattendragen som på portugisiska kallas levadas. Madeiras levadas är bokstavligt talat helt unika, och bör definitivt upplevas med egna ögon!

De bästa priserna på paketresor till Madeira

Kapp Verde har hvite strender og turkisblått hav.
Kapp Verde har hvite strender og turkisblått hav.

Kap Verde

Karibien light, med afrikanska vibbar

Kap Verde ligger utanför Afrikas kust, inte långt från Senegal och Gambia. Landet består av en samling små och stora öar och är en slags lightversion av Karibien. Stränderna är åtminstone lika vita, och havet lika turkost – men flygresan till Kap Verde tar bara hälften så lång tid.

Beroende på var du reser ifrån, går det direktflyg till Kap Verde ungefär en gång i veckan. Om du kan leva med en liten mellanlandning blir alternativen ofta fler (och totalpriset lägre). 

Billiga paketresor till Kap Verde

Vakker utsikt fra fjellene på Gran Canaria
Vakker utsikt fra fjellene på Gran Canaria

Kanarieöarna

– sommar hela vintern

Gran Canaria är den mest populära Kanarieön, med direktflyg från flera svenska flygplatser och dagliga avgångar från Arlanda. Vissa dagar går det till och med direktflyg flera gånger om dagen. Från hösten till långt in på våren går det även direktflyg till TeneriffaLanzarote och Fuerteventura

Även om ovan nämnda resmål är mer välbesökta, är de mindre Kanarieöarna La PalmaLa Gomera, El Hierro och (pyttelilla) La Graciosa minst lika fantastiska. Vill du spendera semestern här behöver du visserligen resa via någon av de större öarna – men det är väl värt mödan!

De bästa priserna på paketresor till Kanarieöarna