Sök resa
Kreta minus turister

Kreta minus turister

Publicerad: 2023-09-14 - Uppdaterad: 2023-09-14

= bra för själen

På Kreta varar sommaren långt in i oktober, och vi vågar nästan påstå att hösten är den allra bästa årstiden att resa hit.

Listan skulle bli lång om vi skulle nämna alla anledningar till att vi älskar hösten på Kreta så mycket – men en av dem är att det är mycket färre turister på ön då. För låt oss vara ärliga; de flesta av oss är inte så förtjusta i turister. Åtminstone inte de «andra» turisterna…

De bästa priserna på resor till Kreta

Vakker gammel bygning, Kreta
Vakker gammel bygning, Kreta

De stora, populära resmålen på Kreta

med extra bra bostandard

På sommaren är RethymnonHersonissosAgia Marina og Platanias de största och mest välbesökta resmålen, med myllrande folkmassor och god stämning både på stranden och i staden. Du blir förstås inte helt ensam om du reser hit utanför hösäsongen, men stämningen är definitivt lugnare.

Typiska turister under hösten på Kreta är greker och ett lite vuxnare klientel. Just därför älskar vi att resa hit efter att högsäsongen är över. Ett annat plus är att det är extra billigt att bo extra bra.

Billiga paketresor till Kreta med minimum 4-stjärnors standard

Sjarmerende, lille Agia Pelagia på Kreta
Sjarmerende, lille Agia Pelagia på Kreta

De små, charmiga resmålen på Kreta

med en genuin grekisk atmosfär

Agios NikolaosAgia PelagiaGerániGeorgioupolis och Maleme är alla relativt små semesterorter – men samtidigt bland de mest populära resmålen på Kreta. Förståeligt nog. Här är livet nämligen en fröjd, i långsam takt. 

På hösten är en resa till någon av Greklands mindre resmål minst lika bra som på sommaren; men med ett lugnare tempo. Och med längre luncher, förstås.

Billiga paketresor till små semesterorter på Kreta

Gamlebyen i Chania på Kreta er en av de vakreste i Hellas
Gamlebyen i Chania på Kreta er en av de vakreste i Hellas

Chania stad

– med stranden precis runt hörnet

Gamla stan i Chania är utan tvekan en av de vackraste platserna i Grekland. Det är faktiskt så trevligt att man gladeligen byter bort dyrbar strandtid mot att strosa runt i stan. Chania har ett bra utbud av trevliga restauranger, barer och caféer – och skulle det bli för varmt, är det skönt att veta att stranden alltid väntar runt hörnet.

Billiga paketresor till Chania med extra bra boendestandard