Gran Canaria forever

Gran Canaria forever

Publicerad: 2023-10-20 - Uppdaterad: 2023-10-20

– ön med något för alla

Gran Canaria är själva prototypen för konceptet solresa, med allt det innebär. Lata dagar på stranden, solbränd hud och långa nätter på en lokal bar, till exempel. Den lilla ön har många, väldigt olika resmål, så det händer att man väljer fel ställe att tillbringa semestern på. Hittar du däremot ‘ditt’ Gran Canaria är du såld. Då blir du garanterat en av oss som kommer tillbaks år efter år.

Läs vidare för att få våra bästa tips till resmål på Gran Canaria – vare sig du är intresserad av golf, småstadsidyll eller pulserande nattliv!

Sök efter billiga paketresor till Gran Canaria

Sydsiden av Gran Canaria har mange reisemål med forskjellig karakter
Sydsiden av Gran Canaria har mange reisemål med forskjellig karakter

Sydkustens metropoler

– frestelser, stränder och folkliv

De stora destinationerna på södra Gran Canaria lockar klart flest människor. Hotellutbudet på dessa semesterorter är nästan oändligt, stränderna har gott om plats och det finns fler restauranger att välja mellan än du hinner besöka – oavsett hur länge din semester varar.

Så vilka är Gran Canarias metropoler?
Bland svenskar som väljer var på ön de ska semestra är det Playa del InglesMaspalomas och Puerto Rico som toppar listan över populära resmål. 

De bästa priserna på resor till sydkustens metropoler

Lille, sjarmerende Puerto de Mogan
Lille, sjarmerende Puerto de Mogan

De mindre resmålen

– där allt är rätt runt hörnet

Gillar du ställen med kort avstånd till allt? Där både stranden, restaurangen och en lokal supermarket ligger ett stenkast från hotellet? Då är idylliska Puerto de Mogan ett bra val av resmål. Detsamma gäller Playa de Amadores, där Gran Canarias vitaste sandstrand ligger. Eller Arguineguin, som är ett populärt resmål bland skandinaver som övervintrar på Gran Canaria.

Billiga paketresor till Gran Canarias mindre resmål

Gran Canaria har mange Golfbaner. Om du vil kan du bo like ved en av dem.
Gran Canaria har mange Golfbaner. Om du vil kan du bo like ved en av dem.

Ett mecka för golfaren

– många banor att välja mellan

Gran Canaria är inte större än att du har kort avstånd till en golfbana nästan var du än väljer att bo. Om du föredrar att bo med gångavstånd till tee bör du sikta på MaspalomasMeloneras eller Salobre. Här finns några av öns bästa golfbanor – och flera bra hotell som ligger precis intill dem.

De bästa priserna på paketresor till Gran Canaria

Las Canteras stranden ligger midt i Las Palmas by på Gran Canaria
Las Canteras stranden ligger midt i Las Palmas by på Gran Canaria

Huvudstaden

…med strand mitt i stan

Las Palmas är en huvudstad värd att lägga på minnet. Och inte minst; besöka! Staden är full av restauranger, caféer, barer och shopping på höjd med vilken Europeisk storstad som helst. Dessutom lockar Las Canteras-stranden med sin närvaro, mitt i stan – som en kanarisk version av Copacabana.

Är du redo att bli helt frälst av Gran Canarias huvudstad?

Hitta billiga paketresor till Las Palmas stad