Dröm stort– landa på Mallorca

Dröm stort– landa på Mallorca

Publicerad: 2023-08-17 - Uppdaterad: 2023-08-31

Varför är vi skandinaver så förtjusta i Mallorca? Antagligen för att det är så vackert där. Och oavsett vem du är, eller vad du vill ha ut av en semester, så kan Mallorca uppfylla (de flesta av) dina drömmar. Låter det klyschigt? Testa själv, så kommer du förstå vad vi menar!

I sommar är det enkelt att resa till Mallorca från flera svenska städer. Om du jämför priser innan du åker, och bokar en paketresa med flyg och hotell, kan vi åtminstone garantera att du får en billig resa. 

Sök efter billiga paketresor till Mallorca

Alcudias vakre strand er langgrunn, bred og svært familievennlig
Alcudias vakre strand er langgrunn, bred og svært familievennlig

Ställen som passar hela gänget

Res med familjen, svärfamiljen eller vännerna

Är ni ett större gäng som ska på semester är det smart att resa nånstans där livet är enkelt. Frågar du oss, är livet enkelt när det är kort avstånd till ‘allt’, gott om plats på stranden, barnpool och restauranger där man kan bli sittande så länge man vill. Alcudia, på Mallorcas norra kust, är ett sånt ställe. Detsamma gäller Can PicafortPuerto de Pollensa och Cala Bona.

Bra priser på familjevänliga ställen på Mallorca

Cala des Moro er en av Mallorcas mange, vakre strender
Cala des Moro er en av Mallorcas mange, vakre strender

Badvikar, klippstränder

– och precis lagom stora småstäder 

Det är inte för inte att Mallorca är så populärt. Var annars kan man hitta badvikar med kritvita stränder, dramatiska klippor och turkost vatten – och charmiga småstäder i närheten av nästan varenda badvik? 

…här är några av de små, mallorcanska semesterorterna vi älskar lite extra: Puerto de SollerSanta PonsaCala d’Or och Cala Ratjada.

Billiga paketresor till mallorcanska småstäder

Vakre Portixol ligger rett utenfor Palma by
Vakre Portixol ligger rett utenfor Palma by

Storstadsliv + strand

– eller strandliv + närhet till storstad? 

Älskade, gästvänliga Palma de Mallorca. Staden som ibland kallas «lilla Barcelona» – av goda skäl. Här finns det nämligen restauranger, shopping och nattklubbar i världsklass, en fantastisk småbåtshamn samt… stränder.

Strax utanför Mallorcas huvudstad hittar du fantastiska stränder både österut och västerut. Vill du hellre bo rätt vid stranden, och samtidigt ha kort avstånd till storstan? Då är någon av dessa platser ett bra val:
Cala MayorIlletesCan Pastilla eller Playa de Palma.

Sök efter billiga resor till Palma + ställen i närheten