Res lyxigt med låg budget

2023-09-26

Lyx med låg budget
– ja, det är faktiskt fullt möjligt

Om målet är en så lyxig resa som möjligt till lägsta möjliga pris, så är det en tumregel som gäller: undvik att resa på helgdagar och under skollov. Då är det nämligen många andra som väljer att resa – och när efterfrågan är hög, skjuter priserna som bekant i höjden. 

Våra bästa tips är som vanligt att jämföra priser noga innan du bokar. Med lite tur kan du se fram emot en resa med guldkant, utan att den extra lyxen går särskilt hårt ut över budgeten!
 
Boka en resa till värmen – och bo extra lyxigt
 
Res före eller efter lovet
Höstlov, jullov...
 
...sportlov, påsklov och sommarlov. Lov betyder högsäsong inom turistnäringen, vilket gör att priserna på flyg och hotell i varmare stråk går upp. Före och efter skolloven däremot går priserna ofta ner. Ibland kan du komma över resor till nästan halva priset – och uppgradera hotellstandarden med en stjärna eller två, utan att det gör någon större skillnad.
 
Billiga resor till värmen med minst 4-stjärnors bostandard

Höstlovsveckan
– den dyraste veckan mellan juli och jul

Vecka 44 är det höstlov över hela landet, och många soltörstiga barnfamiljer styr kosan söderut. Det innebär en kort och intensiv period för resebranschen, med priser långt över det som är normalen i oktober och november.

Väntar du till efter höstlovet är det både lugnare och billigare att resa till Medelhavet, samtidigt som badtemperaturen fortfarande är behaglig. På Cypern, som du ser på bilden, varar sommaren ofta långt in i november...
 
Billiga höstresor med minst 4-stjärnors bostandard
 
Köp julklapparna vid strandpromenaden
– och kom hem lagom till lutfisken

Ju närmare själva högtiden du kan resa, desto billigare blir det. Förutsatt att du ser till att vara hemma innan julafton. Samma sak gäller om du vill på semester runt nyår. Reser du en av dagarna närmast nyårsafton, är prisnivån betydligt lägre än om du väljer att resa senare i januari.
 
Billiga resor i vinter med minst 4-stjärnors bostandard
 
Sportlovsveckan
– mitt i den mörka, kalla vintern...

...som ibland kan upplevas som outhärdligt lång. Det är med andra ord inte så konstigt att sportlovet är en populär vecka att resa utomlands!

I år infaller sportlovet under vecka 7, vecka 8 och vecka 9, beroende på var i landet du bor. Än så länge är det lång tid kvar tills dess, så det är inte omöjligt att göra ett fynd även under dessa veckor. Men kom ihåg; du hittar fortfarande de allra bästa erbjudandena strax före, och rätt efter lovet.

Lycka till – och kom ihåg att jämföra priser innan du bokar!
 
Billiga resor i februari med minst 4-stjärnors bostandard

Tips för att älska november

2023-09-21

November
– månaden du inte visste att du kunde älska

November är grå, kall, svår att bli av med – och för många också svår att tycka om. Det är långt kvar till jul, och ännu längre till våren. Kanske är det just därför november är så perfekt för en avstickare? För ju större kontrasterna är mellan semester och grått vardagsliv, desto härligare är det ju att resa bort!

Läs vidare för några ljusa novembertips med hög feelgod-faktor...
 
Billiga resor till värmen i november
 
Madeira
Portugal med vind i håret
 
Madeira står i blom året runt. Klimatet är behagligt under alla årstider – men hösten är kanske den vackraste tiden på ön. För vem kan väl motstå en grön och frodig natur, med perfekt temperatur och härliga havsbad, när det är kallt och grått här hemma?

Om du vill ha en aktiv semester kan du cykla eller vandra längs de gamla vattendragen som på portugisiska kallas levadas. Madeiras levadas är bokstavligt talat helt unika, och bör definitivt upplevas med egna ögon!
 
De bästa priserna på paketresor till Madeira

Kap Verde
Karibien light, med afrikanska vibbar

Kap Verde ligger utanför Afrikas kust, inte långt från Senegal och Gambia. Landet består av en samling små och stora öar och är en slags lightversion av Karibien. Stränderna är åtminstone lika vita, och havet lika turkost – men flygresan till Kap Verde tar bara hälften så lång tid.

Beroende på var du reser ifrån, går det direktflyg till Kap Verde ungefär en gång i veckan. Om du kan leva med en liten mellanlandning blir alternativen ofta fler (och totalpriset lägre). 
 
Billiga paketresor till Kap Verde
 
Kanarieöarna
– sommar hela vintern

Gran Canaria är den mest populära Kanarieön, med direktflyg från flera svenska flygplatser och dagliga avgångar från Arlanda. Vissa dagar går det till och med direktflyg flera gånger om dagen. Från hösten till långt in på våren går det även direktflyg till Teneriffa, Lanzarote och Fuerteventura

Även om ovan nämnda resmål är mer välbesökta, är de mindre Kanarieöarna La Palma, La Gomera, El Hierro och (pyttelilla) La Graciosa minst lika fantastiska. Vill du spendera semestern här behöver du visserligen resa via någon av de större öarna – men det är väl värt mödan!
 
De bästa priserna på paketresor till Kanarieöarna

Kreta minus turister

2023-09-14

Kreta minus turister
= bra för själen

På Kreta varar sommaren långt in i oktober, och vi vågar nästan påstå att hösten är den allra bästa årstiden att resa hit.

Listan skulle bli lång om vi skulle nämna alla anledningar till att vi älskar hösten på Kreta så mycket – men en av dem är att det är mycket färre turister på ön då. För låt oss vara ärliga; de flesta av oss är inte så förtjusta i turister. Åtminstone inte de "andra" turisterna...
 
De bästa priserna på resor till Kreta
 
De stora, populära resmålen
med extra bra bostandard
 
På sommaren är Rethymnon, Hersonissos, Agia Marina og Platanias de största och mest välbesökta resmålen, med myllrande folkmassor och god stämning både på stranden och i staden. Du blir förstås inte helt ensam om du reser hit utanför hösäsongen, men stämningen är definitivt lugnare.

Typiska turister under hösten på Kreta är greker och ett lite vuxnare klientel. Just därför älskar vi att resa hit efter att högsäsongen är över. Ett annat plus är att det är extra billigt att bo extra bra.
 
Billiga paketresor till Kreta med minimum 4-stjärnors standard

De små, charmiga resmålen
med en genuin grekisk atmosfär

Agios Nikolaos, Agia Pelagia, Geráni, Georgioupolis och Maleme är alla relativt små semesterorter – men samtidigt bland de mest populära resmålen på Kreta. Förståeligt nog. Här är livet nämligen en fröjd, i långsam takt. 
'
På hösten är en resa till någon av Greklands mindre resmål minst lika bra som på sommaren; men med ett lugnare tempo. Och med längre luncher, förstås.
 
Billiga paketresor till små semesterorter på Kreta
 
Chania stad
– med stranden precis runt hörnet

Gamla stan i Chania är utan tvekan en av de vackraste platserna i Grekland. Det är faktiskt så trevligt att man gladeligen byter bort dyrbar strandtid mot att strosa runt i stan. Chania har ett bra utbud av trevliga restauranger, barer och caféer – och skulle det bli för varmt, är det skönt att veta att stranden alltid väntar runt hörnet.
 
Billiga paketresor till Chania med extra bra boendestandard

Det bästa med hösten

2023-09-05

Det bästa med hösten – del 1
Det är inte särskilt långt till värmen

Längst söderut samt vid den östra delen av Medelhavet håller sommarvärmen i sig till slutet av oktober. På vissa ställen är det varmt under hela november också. Efter det är det en kort "vinter" innan det lider mot vår igen – ofta så tidigt som i februari.

Så varför inte boka en höstresa redan nu, och ha något att se fram emot när mörkret och kylan intar vårt avlånga land?
 
Bra priser på resor till Medelhavet i höst
 
Det bästa med hösten – del 2
Bra hotellstandard till lågt pris
 
Prisnivå och efterfrågan hänger som bekant ihop. När "alla" åker på semester samtidigt skjuter priserna på både flyg och hotell i höjden. Vill du bo extra trevligt, utan att det kostar skjortan, så är det nu du ska agera. Kom bara ihåg att många researrangörer säljer precis likadana paketresor till olika priser, så det lönar sig att jämföra.

sistaminuten.se kan du göra precis det; jämföra, och vara säker på att du får det bästa priset på din höstresa!
 
Billiga paketresor med minimum 4-stjärnors standard

Cypern
– sommar nästan året runt

Sommaren varar längre på Cypern än på de flesta andra platser i Medelhavet. Inte så konstigt egentligen, eftersom ön ligger lika långt söderut som både Marocko och Iran. Det fina med senhösten på Cypern är att atmosfären är lugn över hela ön – till och med i den populära charterorten Ayia Napa.
 
Billiga paketresor till Cypern i höst
 
Costa del Sol
– kusten som aldrig går ur modet 

Som namnet antyder är Costa del Sol den delen av Spaniens kust som har mest sol. Det är sommarvarmt här under hela oktober, och gärna långt in i november också. Vill du kombinera storstadspuls och strandliv är Málaga ett bra val. Utöver det ligger det populära semesterorter längs hela solkusten – från Nerja i väster till Cádiz i öster, med välkända namn som Torremolinos, Fuengirola, Marbella och Puerto Banus.
 
Billiga paketresor till Costa del Sol i höst
 
Antalya-kusten
– stekhett på sommaren, utmärkt på hösten

Turkiets turkosa kust är otroligt vacker. Mitt i sommaren är värmen intensiv här, och stränderna är fulla av turister. Senare på hösten däremot, och gärna så sent som i oktober och november, är temperaturen behaglig och tempot lugnare. De mest populära resmålen ligger mellan Kemer i öster, via storstaden Antalya, och vidare västerut mot Belek, Side och Alanya.

Välkommen till en varm höst – oavsett var resan går ☀️
 
Billiga paketresor till Antalya-kusten i höst

Höstlov

2023-08-29

Hösterbjudanden
– så hittar du billiga resor till värmen

Hör du till dem som har några semesterdagar över? Då blir du säkert glad för att höra att det finns en hel del bra erbjudanden på resor till värmen just nu. Speciellt om du undviker att resa vecka 44. Just den veckan har skolorna nämligen höstlov – något som innebär högsäsong för resebranschen.

Om du är lite flexibel på både avresedatum och reslängd är det goda möjligheter att göra ett fynd på resor till värmen i höst. Läs vidare för att få våra bästa tips till en billig flykt från kylan! 
 
De bästa prisorna på resor till värmen i höst
 
Snabbtur till värmen 
När flygtiden är kort...
 
...blir semestern längre – även om den bara varar i 2-3 dagar. Har du tänkt på hur många timmar du spenderar på att åka till fjällen, eller att köra till stugan? Du kan faktiskt resa till många platser där sommarvärmen håller i sig extra länge, på (nästan) lika lång tid.

På sistaminuten.se kan du filtrera på en mängd olika reslängder, och hitta en snabbtur som passar så väl kalender som plånbok!
 
Billiga snabbturer med flyg och hotell

Förläng sommaren 
– res en vecka eller två till värmen

Det har varit en stekhet sommar runt Medelhavet. Det gäller både Grekland, Spanien och 'nypopulära' Albanien. Eller Cypern och Turkiet för den delen.

När det lider mot höst i Skandinavien är klimatet i Medelhavsområdet behagligare, och vattnet håller fortfarande badtemperatur. Framför allt är det lätt att få plats på de bästa hotellen (och stränderna) – till mycket bra priser!
 
Billiga paketresor till södra Europa i höst
 
Den populära höstlovsveckan
– höstens högsäsong

Vecka 44 är höstens absoluta högsäsong i resebranschen. Om du reser på helgen och håller dig borta en vecka vill säga. Väljer du att inte resa på en helgdag däremot, och är borta lite kortare eller lite längre än en vecka, är det fullt möjligt att hitta en prisvärd paketresa även under denna populära period.

PS! Som vanligt lönar det sig att jämföra flera olika alternativ innan du bokar. Lycka till!
 
Billiga paketresor till värmen under höstlovet

Städer där du kan bada

2023-08-20

Sommarstäder där man kan bada
– som är extra härliga när hösten är på intåg

De vackraste städerna är som bäst när sommaren lider mot sitt slut. Då är det både ganska varmt på dagarna, samtidigt som kvällarna är ljumma och långa. Väljer du en stad som ligger vid havet och har en strand inom räckhåll får du det bästa av två världar: storstadsliv och sol och bad.

Vi har samlat ett gäng städer där sommarkänslan håller i sig långt in i oktober – som du kan resa till utan att spräcka resten av årets budget!
 
Billiga paketresor till städer med sol och strand
 
Menton
– sista anhalt innan Italien
 
Menton är Franska rivierans näst största stad efter Nice. Staden ligger mellan Monaco och gränsen till Italien och har en fantastisk strand. Gamla stan i Menton är färgsprakande och vacker, restaurangerna är bra, och skulle man bli rastlös är det inte långt till vare sig Monaco, Antibes eller Cannes.

Tack vare de omgivande bergen är klimatet i Menton behagligt till långt in på hösten – när det dessutom är billigare att resa hit än under högsäsong.
 
Billiga resor till Menton under sensommar och tidig höst

Aten
– ta spårvagnen till stranden

Bor du i Aten kan du ta spårvagnen till stranden. Det finns flera stränder att välja mellan längs vägen, och resan tar inte mer än 30 minuter från startstationen Syntagma Square.

När du inte är på stranden finns det mer än nog att se och uppleva i Aten. Akropolis är nästan ett måste – för att inte tala om stadsdelen Plaka, de lokala marknaderna och stadens gatukonst, mat, caféer och nattliv...
 
Billiga resor till Aten under sensommar och tidig höst
 
Barcelona
– oslagbar kombo av strand och storstad

Barcelona behöver egentligen inga stränder, för staden är mer än nog spännande i sig. Med sina märkliga butiker, otroliga restauranger, vackra arkitektur och trender som vi knappt sett en skymt av på våra breddgrader. Som grädde på moset ligger de vackra stränderna där, precis mitt i stan, och bjuder in till höst- och sensommarbad!
 
Billiga resor till Barcelona under sensommar och tidig höst
 
Hittade du inget som föll dig i smak?

Det finns många fler städer du kan bada i om sensommaren och på hösten. Vad sägs om Palma på Mallorca, storstaden Málaga, Rovinj i Kroatien eller trendiga Lissabon? Åker du till Lissabon måste du visserligen ta lokaltåget en halvtimme ut ur staden om du vill bada – men i gengäld får du både helt fantastiska stränder och vackra vyer på vägen. Boa Viagem!
 
Billiga paketresor till städer med sol och strand

Sommaren är inte över...

2023-08-15

Sommaren är inte över än
– den har bara blivit lite billigare

Vid Medelhavet står sommaren fortfarande i full blom. Tempot är lägre, solen skiner och vattnet är varmt. En annan god nyhet är att det är lätt att få tag på billiga paketresor till värmen från mitten av augusti, i hela september och under stora delar av oktober.
 
Billiga paketresor till solen i augusti och september
 
Grekland
– vi älskar de grekiska öarna
 
Vi älskar både de stora öarna, som Kreta och Rhodos, och de mindre öarna – som Korfu, Skiathos och Santorini (samt många, många fler). Vi älskar semesterlivet och solbrun hud med saltfläckar från morgonens bad. Och inte minst älskar vi tavernor i skuggan av ett pinjeträd, som serverar grekisk sallad med solmogna tomater.

I augusti och september är Medelhavet extra varmt, prisnivån lägre och stämningen sådär härligt avslappnad som den är när det går mot lågsäsong...
 
Billiga resor till Grekland i augusti och september

Mallorca
– ön som aldrig blir omodern

Rena, vänliga och populära Mallorca. Som både har magiska badvikar och de vackraste stränder du kan tänka dig. Som grädde på moset har du storstaden Palma, med allt du kan drömma om när det gäller mode, shopping och restaurangliv. Inte konstigt att Mallorca aldrig går ur modet!

Sommaren på Mallorca varar i veckor efter att hösten har intagit Sverige. Bokar du en resa dit nu, finns det goda chanser att göra ett riktigt höstfynd.
 
Billiga resor till Mallorca i augusti och september
 
Kroatien
– sväva viktlöst över havsbotten

Det kan bli riktigt trångt i Kroatien i högsäsong. Reser du under senare hälften av augusti, i september eller början av oktober däremot, behöver du varken slåss om solstolar eller bord på uteserveringen. Dessutom är hotellen billigare, och det berömda, spegelblanka vattnet är så klart att man får känslan av att sväva viktlöst över havsbotten när man badar.

Vi har samlat de bästa priserna på resor med direktflyg till Dubrovnik, Istrien-halvön och Split-området – allt du behöver göra är att frigöra plats i kalendern!
 
Billiga resor till Kroatien i augusti och september

Vågar du stanna hemma i sommar?

2023-07-12

Vågar du stanna hemma i sommar?
Om inte, läs vidare...

Efter några dagar med lägre priser på resor till värmen har marknaden tagit en helomvändning. Samtidigt som solen försvann bakom molnen steg priserna. Igen. Det är i och för sig inget ovanligt med det; det blir nästan alltid så när vädret är instabilt och många har semester samtidigt.

Trots prisökningen går det fortfarande att få tag på en prisvärd resa till värmen. Läs vidare för att få våra bästa tips på hur du kan hitta de billigaste paketresorna under årets sommarlov!
 
Sök efter billiga paketresor till värmen i sommar
 
Sol & bad-resor
för den prismedvetne
 
Är du prismedveten – och mer intresserad av strandliv än om resan går till Grekland, Spanien eller Turkiet? Eller något annat land med bra väder och fina stränder förstås. Sök på resor i Sol & bad-kategorin! Välj i vilken period du vill resa, så plockar vi ut de bästa erbjudandena på marknaden. Du kan förstås också filtrera på en extra bra bostandard, eller minimalt avstånd till stranden. 
 
De bästa priserna på 1 vecka i värmen, med flyg och hotell

Solsemester i juli
– för dig som helst vill resa med en gång

Det är hög efterfrågan på resor till värmen i juli, så det lönar sig att vara flexibel om du vill göra ett fynd. Det är en bra idé att kolla flera avresedatum och olika antal nätter. Kan du till exempel vara borta i 5, 6 eller 8 dagar istället för exakt en vecka så är chansen större att hitta något bra till ett överkomligt pris.

PS! Det är stora svängningar i marknaden just nu, så priser och erbjudanden ändras snabbt...
 
De bästa priserna på 1 veckas solsemester i juli
 
Solsemester i augusti
– bra bostandard för halva priset

Kan du skjuta upp din semester till augusti? Eller ännu bättre – till sista halvan av augusti? I så fall kan du välja och vraka bland billiga semesterfynd. Prisnivån på både flyg och hotell på populära destinationer som Mallorca, Kreta, Rhodos och många fler platser runt Medelhavet blir nämligen mer överkomliga ju senare i augusti du reser. Då är det helt okej att unna sig en extra bra bostandard, tycker vi!
 
De bästa priserna på 1 veckas solsemester i augusti

3 pärlor i Portugal

2023-06-27

De 3 vackraste platserna i Portugal
– som du kan resa till utan mellanlandningar

Algarve i söder, Lissabon i mitten och Porto i norr. Vilken plats som är vackrast är omöjligt att säga – så oavsett vilket av dessa resmål du väljer kommer du garanterat få en otrolig semester. 

Frågar du oss, är Portugal ett av de charmigaste länderna du kan resa till just nu. Dessutom behöver du inte flyga särskilt långt för att komma dit. 
 
De bästa priserna på paketresor till Portugal
 
Algarvekusten
Stränder, stränder och åter stränder...
 
De ändlösa, gyllene stränderna är Algarvekustens främsta kännetecken. Så även de nästan guldfärgade och ofta dramatiska klipporna. Och mellan stränder och klippor ligger små, vitkalkade byar som doftar söt honungsmelon och solig semesterstämning.

Vem stöter du på under en semester på Algarvekusten, undrar du kanske? Svar: beachs bums, surfare och alla andra som älskar att sola, bada och äta perfekt grillad fisk.
 
Billiga paketresor med direktflyg till Algarvekusten

Lissabon + kusten runt
Storstadspuls och strandliv på samma semester

Hänger du med på vilka städer som är trendigast just nu? I så fall vet du att Lissabon är "the place to be". Det händer massa spännande saker i Lissabon, samtidigt som staden ger ett intryck av att inte bry sig alls – om du förstår? Och det är kanske just det som är så charmigt.

PS! Vill du sola och bada är det bara att hoppa på lokaltåget till någon av de närliggande stränderna i Carcavelos, Cascais eller Estoril  🏖

Så, vem träffar du i Lissabon? Svar: alla med en försmak för vackra kuststäder.
 
De bästa priserna på resor till Lissabon och kusten runt
 
Porto
Lissabons främsta konkurrent

Kuststaden Porto har varit på radarn i flera år, men det är först under de senaste åren vi har kunnat flyga hit utan mellanlandning. Och det är vi mycket glada för! Staden har både havet och floden Douro som närmsta grannar, och det finns så mycket att se att den största utmaningen är att hinna med allt. Och ja – självklart finns det massa vackra stränder i Porto!

Vem träffar du här då? Svar: alla som gillar portvin, god stämning och har lust att uppleva den färgglada stadsdelen Ribeira.
 
Sök efter billiga paketresor till Porto

Medelhavet: en kärlekshistoria

2023-06-20

Medelhavet: en kärlekshistoria
Kom hem med kameran full av soliga minnen

Har du tänkt på hur genomskinligt och ljusblått Medelhavet är? Det kanske inte är renare än havet här hemma – men det känns som det. Och när vi planerar en semester är det ju trots allt känslan som räknas. Så är det förstås ett plus om man kommer hem med en kamera full med idyliska bilder, och kan uppdatera sina sociala medier med soliga minnen. 

En sak är säker; det är alltid en bra idé att jämföra priser innan du fattar ett beslut. Förnuft och känslor är en oslagbar kombination! Bon voyage ✈️
 
Sök efter billiga paketresor till Medelhavet
 
Bo precis vid havet
till marknadens bästa pris

Glöm heta stadslägenheter, trafikkaos och transport till stranden. Ta på dig badkläderna innan du lämnar semesterhemmet, och var framme vid vattenbrynet på nolltid.

sistaminuten.se kan du söka efter boenden som ligger max 100 meter från stranden – för att nämna en av många filtreringsmöjligheter. Välj de länder vid Medelhavet som du helst skulle vilja besöka, så jämför vi erbjudanden och ger dig marknadens bästa pris. 
 
De bästa priserna på resor med boende vid vattenbrynet

Grekiska öar
omgivna av Medelhavet på alla kanter

Få ting är så härligt som att kasta sig i havet på en liten grekisk ö. Salt, svalkande och fräscht. Efter doppet kan du soltorka i sanden eller på en klippa, medan du funderar på om du ska ha grekisk sallad till lunch – eller kanske en helgrillad fisk med lite citron? Det är vad vi kallar livet på en pinne!
 
Billiga paketresor till det grekiska Medelhavsområdet
 
Turkiets Medelhavskust
Upptäck den Turkiska Rivieran i år!

Turkiet är ett av sommarens billigaste semesterländer. Väljer du att resa hit i år får du nämligen mer för pengarna än om du väljer att resa till ett Euro-land. Dessutom finns det vackra stränder och trevliga semesterorter längs hela Antalya-kusten – så det är inte konstigt att detta området är så populärt.
 
Sök efter billiga resor till Turkiets Medelhavskust