Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Cypern

Topp » Cypern

Cypern
Medelhavets tredje största ö har mycket att erbjuda, här finns det något för alla.

På Cypern är vädret stabilt och säsongen sträcker sig från tidig vår till sen höst, och under sommarmånaderna sjunker sällan temperaturen under 30 grader. Det finns många fina stränder både korta och långa, stora och små, en för varje smak och tillfälle. Stränderna har mjuk fin sand och det är kristallklart vatten som är perfekt för snorkling och dykning.

Bra service, behagligt klimat, ett stort urval av restauranger och nöjen, Europas lägsta kriminalitet inte undra på att Cypern har blivit ett av skandinavernas populäraste resmål.

Visit Cyprus EN)
Yahoo Weather (EN)
Kart Cypern

Love Cyprus video – CyprusTourist Board


Larnaca
Larnaca är en riktig cypriotisk stad, charmfull och elegant i ett. Det finns riktigt bra shopping både i butiker och på marknader, och flera högklassiga restauranger.

Längs med den palmkantade strandpromenaden ligger det mängder av caféer, barer och restauranger med perfekt havsutsikt.

Larnaca Bay ligger ca 8 km utanför Larnaca stad.


» Läs mer om Larnaca

Ayia Napa
Ayia Napa har underbara stränder som sträcker ut sig längs med det turkosblå havet. Nöjeslivet i Ayia Napa är häftigt och intensivt under sommaren. Ayia Napa passar bra för barnfamiljer. Här finns många familjevänliga attraktioner såsom vattenland och nöjesfält och stränderna är långgrunda.

I centrum finns det många butiker, caféer, barer och restauranger med ett mycket stort och varierat utbud.

Vill man ta sig till någon av de närliggande byarna så är det populärt att hyra moped eller bil, tänk bara på att det är vänstertrafik. Det finns även ett välfungerande bussnät.


» Läs mer om Ayia Napa

Fig Tree Bay / Proratas
Ett välkänt och familjevänligt resmål på Cyperns vackra östkust. Här ligger de fina sandstränderna på rad, och det är en perfekt utgångspunkt för att upptäcka området till fots eller på cykel. Längs gågatan i centrum ligger det butiker, restauranger och barer.

Populära utflyktsmål är bl.a kapellen Agria Seranada och Agios Elias som ligger längs med kusten, och härifrån är det vacker utsikt över östra delen av Cypern.


» Läs mer om Fig Tree Bay / Proratas

Limassol
Med sina 160 000 invånare är Limassol den näst största staden på Cypern. Här finner du ett pulserande stadsliv, ett rikt nöjesliv och aktiviteter.
» Läs mer om Limassol

Paphos
Paphos eller Pafos är en kustby på sydvästra delen av Cypern. Byn står på UNESCOs världsarvslista.
» Läs mer om Paphos

Larnaca | Ayia Napa | Fig Tree Bay / Proratas | Limassol | Paphos