Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Chania stad

Topp » Grekland » Kreta » Chania stad

Chania stad
I den nordvästra delen av Kreta ligger länet Chania. Det är ett av de grönaste områdena på ön. Längs kusten i Chania finns många stora och små kuststäder. Söderöver sträcker sig ett grönskande landskap upp mot bergstopparna. Denna del kännetecknas av ett typiskt medelhavsklimat med varma och torra somrar och milda och blöta vintern. Bördiga områden med oliv-och citrusodlingar varvas med branta raviner och vackra dalar med en vacker, rik fauna. Från kuststäderna i länet kan du åka på arrangerade turer till olika platser längs kusten och inlandet.

Chania stad är den näst största staden på ön. Staden är ett paradis för den som gillar promenader. Den gamla stadsdelen är kärnan i staden, utgrävningar som gjorts här har funnit spår av människor från ca 1500 f.Kr till vår tid. Den första stora befolkningsvågen av greker kom hit från fastlandet cirka 1100 f.Kr. Både fort och kyrkor är arkitektoniska bevis för de historiska skiftena från bysantinsk tid till kampen mot det ottomanska riket. Den sista stora striden för kretensarna kom när tyskarna invaderade ön under andra världskriget och bland annat förstörde den judiska bosättningen.

En promenad i den gamla staden ger en historisk inblick i hur livet var här förr. Nere i den venetianska hamnen kan du njuta av en kopp kaffe eller en god grekisk måltid i en härlig atmosfär. Precis bakom hamnen ligger ett nätverk av smala kullerstensgator med massor av tavernor, konstateljéer, basarer och små butiker.

Fram till 1971 var Chania öns huvudstad. På utsidan av den gamla stadsdelen har den moderna staden har vuxit stort. Men du hittar också historiska platser med charmerande skönhet i detta område. Det moderna Chania har allt en stad av idag kan erbjuda såsom shopping och affärsliv.

Det är lätt att resa mellan de små badorterna längs Chania, bussar, och det är relativt billigt att ta en taxi.