Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Lissabonkusten

Topp » Portugal » Lissabonkusten

Lissabonkusten
Längs atlantkusten utanför Lissabon ligger en rad fina badorter. Lissabon är en livlig, färgrik och kulturell storstad. En av Europas vackraste städer. En ideal kombination av storstad-, bad- och aktiv semester. Goda tågförbindelser till badstäderna Cascais och Estoril väster om Lissabon och den historiska staden Sintra. Med hyrbil kan du enkelt ta dagsturer i hela området, kort sagt: Mycket att uppleva! Kart Lissabonkusten

Lissabon
Lissabon är en vacker stad med en charmig blandning av gamalt och nytt i härlig harmoni. De genuina spårvagnarna tar dig enkelt och smidigt mellan de olika stadsdelarna, men det finns även ett bra kommunikationsnät av buss och tunnelbana. När man är i Lissabon måste man ta en tur med den antika spårvagnslinjen 28, som tar dig upp och ner för Alfamas trånga branta gator. På menyerna i Portugal så hittar man främst fisk & skaldjur, som ofta är relativt billigt, och det är stora tilltagna portioner. Lissabon är känt för sitt kakel och sin keramik. Här finns det bl a ett kakelmuséeum.

I stadsdelen Biarro Alto är nattlivet som bäst, här ligger barer och nattklubbar tätt i de smala gränderna.

Shoppingen är bra och det är fortfarande relativt billigt, främst kläder eftersom Portugal är en stor textilproducent. Baxia är den mest kända stadsdelen för shopping. Men strax utanför staden finns det flera stora köpcentrum, bl a Colombo som har öppet ända till midnatt.


» Läs mer om Lissabon

Sintra
Sintra ligger ca 25 km väster om Lissabon. Staden har inspirerat en rad konstnärer, musiker och författare. HC Andersen skriver om "Sintras Deilighed". Sintras välbevarade historiska stadsdel är ovanligt charmerande, med brolagda smala  slingrande gränder, trappor, arkader och fontäner. Sintra blev år 1995 klassificerat som världens´kultur-/naturarv av UNESCO. Sintra måste upplevas!

Mitt i en stor och lummig skogsdunge med träd och växter från olika klimatzoner, ligger överst på en höjd det romantiska Pena-Slottet. Härifrån får du en praktfull utsikt. Slotter har varit kungligt sommarpalats fram till år 1910.


» Läs mer om Sintra

Ericeira
Ericeira är en mindre fiskeby ca 50 km nordväst om Lissabon. En idylisk liten plats ut mot det öppna havet. Trevliga gator och torg med restauranger och med en avslappnad atmosfär.

Speciella klippformationer längs kusten där du kan njuta av utsikten mot havet och den vackra solnedgången. Flera stränder att välja mellan i och i utkanten av byn. Ericeiera kan vara utgångspunkt för innehållsrika dagsturer både till Lisboa, Sintra, Cascais och Estoril.


» Läs mer om Ericeira

Sesimbra
Detta är en trevlig fiskeby, känd för sina vackra stränder och bra fiskerestauranger.
» Läs mer om Sesimbra

Costa da Caparica
En 13 km lång vit sandstrand. Marknader, caféer, restauranger och campingplatser. Under sommarsäsongen är det minitåg som går ca 10 km söderöver längs stranden, så att du kan finna en strand som passar dig. Ju längre bort desto lugnare strand.
» Läs mer om Costa da Caparica

Estoril
Estoril ligger ca 15 km väster om Lisboa, och har en vacker sandstrand med ljus fin sand. Det är ett bra utbud av barer och restauranger, samt ett berömt casino.

Tåget passerar genom centrum, och r ett mycket praktiskt sätt att ta sig in till Lissabon med. En strandpromenad på 3 km knyter samman Estoril västeröver till närmsta by Cascais.


» Läs mer om Estoril

Cascais
En 3 km lång strandpromenad, med många caféer knyter Estoril samman den mer livliga grannbyn Cascais.

Cascais ligger ca 25 km väster om Lisboa i en skyddande bukt vid Tejos utlopp. De små och trevliga gatorna och torgen är fyllda med fiskerestauranger. Gågator med eleganta modebutiker, trottoarserveringar och restauranger. Teater, otaliga barer och diskotek sörjer för ett inbjudande nattliv.

Rent och trevligt, med många stränder och badplatser att välja mellan. En promenad västerut längs atlanten till Boca do Inferno bör upplevas, och vägen går vidare (gärna med cykel) till större och vackrare stränder ut mot havet.


» Läs mer om Cascais

Lissabon | Sintra | Ericeira | Sesimbra | Costa da Caparica | Estoril | Cascais