Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Portugal

Topp » Portugal

Portugal
I Portugal som ligger väster om Spanien är det stor variation. Här finns det allt från vackra kuststäder, böljande slätter, medeltida byar, terassodlingar, långa sandstränder och lummig grönska. I norra delen av landet ligger Porto och det berömda Portvinsdistriktet. I södra delen ligger Algarvekusten med sina många sol- och badorter. Det är enkelt att ta sig från norr till söder med tåg och det är en fantastisk upplevelse att åka genom det vackra landskapet.
Frommer's (EN)
Wikipedia (SE)
Visit Portugal (EN)
Yahoo Weather (EN)
Kart Portugal

Lissabons kust
Längs atlantkusten utanför Lissabon ligger en rad fina badorter. Lissabon är en livlig, färgrik och kulturell storstad. En av Europas vackraste städer. En ideal kombination av storstad-, bad- och aktiv semester. Goda tågförbindelser till badstäderna Cascais och Estoril väster om Lissabon och den historiska staden Sintra. Med hyrbil kan du enkelt ta dagsturer i hela området, kort sagt: Mycket att uppleva!
» Läs mer om Lissabons kust

Madeira
Blomstrande och gästvänlig ö i Atlanten med underbar storslagen natur och trivsamt kvällsliv inne i Funchal. Madeira är välrenommerat för sin gästfrihet, som har en hundraårig tradition. Turismen på Madeira går hand i hand med naturen. Klimatet på Madeira är jämnt och behagligt året om. För att uppleva naturen på nära håll så ska man gå någon av de många vandringslederna. Sedan finns det många fina utflykter att välja bland, allt ifrån linbanan till byn Monte, eller ett besök på någon av de botaniska trädgårdarna. På Madeira badar man i havsvattenpooler och direkt i havet från badstegar, här finns inga naturliga sandstränder, men det finns en anlagd strand. Madeira är populärt bland golfare och här finns det två fina golfbanor.

Madeira Airport ligger ca 23 km från Funchal centrum och det går bussar som kostar ca 2,50 EURO.


» Läs mer om Madeira

Porto
Staden har ca 250 000 invånare, och med förorterna nästan 1,6 miljoner. Portos historiska centrum står med bland UNESCOS världsarv. Stadens namn har gett Portvinet dess namn, och många av rätterna i det portugisiska köket har fått sina namn härifrån.
» Läs mer om Porto

Algarvekusten
Här i södra Portugal vid Algarvekusten finns det något för varje smak, lugn och ro eller om man söker ett häftigt nattliv. Kusten kantas av många breda och finkorniga sandstränder, och de flesta är barnvänliga, med inslag av dramatiska klippor.

Flygplatsen i Faro ligger ca 5 km utanför centrum. EVA busslinje går utanför terminalen in till Faro centrum, det tar ca 20-25 min.


» Läs mer om Algarvekusten

Azorerna
Denna ögrupp mitt i Atlanten mellan Lissabon och Nordamerika, består av totalt nio magiska vulkanöar. Här går livet i harmoni med naturen, och de vackra öarna med en unik flora är omgivna av det ljumna Atlantvattnet. Azorerna är fortfarande oexploaterat och turismen är reglerad till ett visst antal besökare per år. När man reser till Azorerna är det först och främst för den storslagna naturen, naturupplevelserna och de spännande utfärderna. Hyrbil rekommenderas, och förbokade utfärder.

Huvudön är Sao Miguel, med huvudstaden Ponta Delgada. På Sao Miguel erbjuds det mängder av sevärdheter och upplevelser, allt från vacker blomsterprakt till val- och delfinsafari. Hela ön är som en stor välskött botanisk trädgård. I Ponta Delgarda finns ett stort utbud av restauranger och ett trivsamt utbud av musik/dans barer. Stränder och naturliga havsbassänger ligger främst längs med sydkusten, och det finns flera möjligheter till bad i varmvattenkällor.

Terceira, är Azorernas tredje största ö och det tar ca 40 minuter att ta sig hit med flyg från huvudön Sao Miguel. Här är det lika frodigt och grönt som på de andra öarna i arkipelagen, med starka naturupplevelser. När man tar sig runt på Terceira i de bildsköna omgivningarna ser man herrgårdsliknande villor, vackra hus, välvårdade trädgårdar.

Huvudstaden på Terceira är Angra do Heroismo, som är enastående vacker och trivsam. Här är den goda matkulturen omtalad och välrenommerad, och det finns ett stort utbud av restauranger. Havsbad är möjligt från badstegar, och det finns naturliga och konstruerade havsbassänger. Det finns inte så bra och fina sandstränder på Terceira.


» Läs mer om Azorerna

Porto Santo
Porto Santo är en liten ö ca 50 km nordöst om Funchal. Längs sydkusten ligger en 9 km lång gyllengul sandstrand perfekt för en avslappnande semester.

Ön har ett mycket torrare klimat än Madeira.

För att komma till Porto Santo, måste man ta färja eller lokalt flyg från Madeira.


» Läs mer om Porto Santo

Lissabons kust | Madeira | Porto | Algarvekusten | Azorerna | Porto Santo