Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Dubrovnik kusten

Topp » Kroatien » Dubrovnik kusten

Dubrovnik kusten
Dubrovnik blir ofta omtalat som "Adriatiska havets pärla" och staden var länge en självständig stat på medeltiden. Man kommer inte längre söderut i Kroatien. Klimatet är varmt och gott och de närliggande områdena har perfekta badmöjligheter. Kart Dubrovnik kusten

Cavtat
Cavtat är en liten charmig by som ligger ca 25 km söder om Dubrovnik. Här är det en lugn och stillsam atmosfär. Det är begränsat med uteliv, men det finns flera resturanger och cafeér att välja mellan.

Vill man ta sig in till Dubrovnik så är lokalbussarna ett enkelt alternativ.
» Bilder från Cavtat


Dubrovnik
Dubrovnik är en historisk vacker stad som omges av en stor ringmur. Dubrovniks centrum är koncentrerat till den gamla staden. Här finns det massor av charm och ett härligt folkliv. Blandningen av kullerstensgator, torg, trånga gränder och cafeér gör att det finns något nytt att upptäcka bakom varje gathörn. Det är en ren njutninga att strosa fram i staden och känna den avslappnaden atmosfären. Det är nästan ett måste att gå upp på muren, här uppe är det en fantastisk utsikt både över hav och stad.

Det är mycket lätt att ta sig runt med lokalbuss till de olika stadsdelarna i Dubrovnik. Många av hotellen ligger lite utanför Dubrovniks centrum på bland annat Babin Kuk området och i Lapad. Det finns inga sandstränder i Dubrovnik, det är stenstränder eller så badar man från klippor.

Det finns mängder av restauranger och barer, och flera nattklubbar. En av speciliteérna är fisk och skaldjursrätter. Kroatien har egen vinproduktion, och många viner håller mycket bra klass.

Det finns en del bra butiker och ett par mindre köpcentrum, men Dubrovnik är ingen stad man åker till för att shoppa.

Från Hamnen går det båtar dagligen till de många öarna som ligger utanför, bland annat Kolocep, Sipan och Lopud.
» Bilder från Dubrovnik


Kolocep
Detta är en liten bilfri ö rakt utanför Dubrovnik. Det finns två små platser på ön, belägna i var sin vik. Ön är känd för sina fantastiska stränder, både sand- och grusstränder, och undangömda stenstränder.
» Bilder och karta från Kolocep

Korcula
Korcula sägs vara en av Adriatiska havets vackraste öar, den ligger i södra Dalmatien. Korcula är en frodig grön ö med vinklädda sluttningar, och som till stora delar är täckt av pinjeskog. Huvudstaden heter ochså Korcula, och det är en stad med gamla kvarter, gamla stenhus och kullerstensgator med små cafeér. Det sägs att det var här Marco Polo föddes, och man kan besöka upptäcktsresarens hus, och varje år i maj hålls en Marco Polo festival.
» Bilder och karta från Korcula

Plat
Plat är en liten oas av lugn och ro. Vacker barr- och cypress skog kantar kustlinjen och ger skön skugga under varma dagar. Här finns det många mysiga vikar och vackra stränder. Vill man ha ett större utbud eller mer folkliv så är det bara 12 km till Dubrovnik.
» Bilder från Plat

Srebreno och Mlini
Detta är en vacker liten landsby, bara 7 km från Dubrovnik
» Bilder från Srebreno och Mlini

Cavtat | Dubrovnik | Kolocep | Korcula | Plat | Srebreno och Mlini