Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Antalya-området

Topp » Turkiet » Antalya-området

Antalya-området
Här på den sydturkiska rivieran finns det en mängd olika fiskebyar som har olika utbud. Området kan också erbjuda många sevärdheter, både när det gäller historia och natur. Ett besök till Pamukkale kan verkligen rekommenderas. Varma källor med kalkrikt vatten har genom tusentals år byggt upp detta område med terassliknande klippor.

Semesterorterna ligger som ett pärlband, med Kemer i väst och Alanya i öst. Tillsammans har dessa städer något för alla. Från rimliga till lyxiga hotell, fantastiska stränder, varmt och torrt klimat, historiska platser, golf och andra aktiviteter, och det hela med Taurusbergen som majestätisk bakgrund.

Kart Antalya-området

Antalya - Tyrkia - Svensk


Avsallar
Avsallar är känt för sina vita långa vackra sandstränder. De senaste åren har flertalet hotell byggts i området vilket lett till en positiv utveckling.

Byn har ett charmigt centrum med butiker, restauranger och cafeer.

Staden ligger ca 23 km ifrån Alanya och bussen dit tar bara 10-15 minuter. Avsallar är ett bra alternativ för dig som vill kombinera lata semesterdagar med spännande utflykter.


» Bilder och karta från Avsallar

Belek
När man reser till Belek så är det för att njuta av sol och bad lite lyxigare. Här är de flesta hotellen förstklassiga, och de ligger direkt vida havet med ofta privata stränder. Belek är utmärkt för golf, och här finns det fem internationella golfbanor, och de ligger lugnt och vackert belägna vid havet, omgivet av den grönskande pinje- och ekalyptusskogen.

Om man tröttnar på stillheten i Belek så är det enkelt att ta sig till någon av de närliggande städerna med minibuss, sk Dolmus. Side som ligger ca: 30 km från Belek är värt ett besök med sin gamla bilfria stadskärna, och mängder av butiker, barer och restauranger.

Avståndet från flygplatsen till Belek är ca 30 km.


» Bilder och karta från Belek

Konakli
Konakli är en vacker liten by med ca 30 000 innevånare som ligger ca 10 km från Alanya . Här finns många trevliga restauranger, cafeer och butiker.

Det finns en lång härlig strand och vattentemperaturen är i genomsnitt 26 grader. Är du sugen på en mer aktiv semester så finns möjligheter till dykning, trekking, cykling och fiske.

Konakli passar alla men kanske främst familjer och dig som vill ha det lugnt och slappna av.


» Bilder och karta från Konakli

Tosmur
På fyra kilometers gångavstånd från centrum av Alanya ligger Tosmur i lugna och natursköna omgivningar. Detta är en bra destination för familjer. Här finns en vacker strandpromenad med butiker, restauranger och marknader.

Floden Dim Cay som kommer från Taurusbergen mynnar ut i havet vid Tosmur. Floden är vacker och bjuder på svalkande dopp för den som inte skräms av temperaturer på 15 grader.

För dig som vill uppleva lite av "allt" är Tosmur perfekt som semesterort!


» Bilder och karta från Tosmur


Femten kilometer østover og 20 minutter med lokalbussen fra Alanya ligger Kargicak. I byhkjernen finner du et lite handlesentrum og et variert utvalg av restauranter og barer.

På høydedraget mellom Kargicak sentrum og landsbyen Seki finner du Syedra ruinene. Dette historiske området er et "must" å få med seg om en ferierer i distriktet.

Kystlinjen er en endeløs lang strand som strekker seg innover til Alanya. Her er det mulighet for å delta i ulike strandaktiviteter.


» Bilder och karta från

Incekum
Längtar du till sol och varmt kristallklart vatten så är Incekum något för dig! Stränderna är fantastiska och långgrunda, uppdelade av kalkstensklippor.

Incekum har flera fina hotell där familjer kan njuta av såväl bad i poler som i havet samt delta i flertalet aktiviteter.

Eftersom Incekum ligger mellan Side och Alanya kan du lätt ta del av shopping och ett mer livligt stadsliv. Dessutom bjuder hela kuststräckan på vacker natur och historiska sevärdheter.


» Bilder och karta från Incekum

Lara
Lara ligger öster om Antalaya och har en av Turkiets längsta stränder. Området börjar med ett lite klippigt landskap där de flesta hotell ligger. Rätt österut från hotellernas små bryggor och strandpromenader ligger stranden som även kantas av några lite lyxigare hotell.

Lara ligger bara ca 10 km från Antalaya centrum och endast en kort transfer från flygplatsen.


» Bilder och karta från Lara

Okurcalar
Längs med Turkiets västra del av medelhavskusten ligger småstäderna utspridda som pärlor längs kustlinjen. Och små pärlor är just vad de är! Okurcalar ligger rätt nordväst från Alanya och söder om Side .

Okurcalar är en typisk turistdestination för dig som vill ha badsemester med sol och värme tillsammans med familjen. Men Okurcalar bjuder även på närhet till fantastiska naturupplevelser. Taurusbergen med sina floder och älvar är perfekta för naturälskare och du kan till exempel pröva på rafting med olika svårighetsgrad.

Kuststräckan är inte mer än 10 mil så om du bor i Okurcalar kan du lätt göra dagsutflykter till kulturella sevärdheter och andra städer utan att det blir en för "jobbig" aktivitet.


» Bilder och karta från Okurcalar

Antalya
Antalya är den största staden längs den turkiska sydkusten, eller den turkiska rivieran, och är en typisk turkisk storstad. Antalya har en pulserande stadskärna och är ett eldorado för shoppingälskare. Den gamla stadskärnan består av smala långa gränder som leder ner Antalyas gamla hamn.

Från flygplatsen är det ca 15 km till centrum.


» Bilder från Antalya

Kemer
Kemer är en mysig småstad som är omgivet av Taurusbergen med vacker grön pinjeskog på ena sidan och det kristallklara blå vattnet på den andra sidan. Kemer var för inte så länge sedan en liten by som försörjde sig på fiske och jordbruk. Småstadscharmen lever kvar, här är det låg bebyggelse och det är en lugn avslappnad atmosfär som råder. Vid marinan i Kemer finns det många trevliga uteserveringar, och härifrån går det utflykter med båt som verkligen rekomenderas.

Avståndet från flygpöatsen till Kemer är ca 60 km.


» Bilder från Kemer

Alanya
Alanya är den största och mest besökta turistorten på turkiska rivieran. Här är det två stora fina sandstränder, avskild av en udde med den berömda medeltidsborgen från 1200-talet. Alanya her ett mycket livligt uteliv, men man finner även turkiska stadsdelar med trånga gator och cafeér där män spelar backgammon.

Från flygplatsen till Alanya är det ca 130 km.


» Bilder och karta från Alanya

Side
Side är en mysig, charmig gammal stad, med mängder av historiska minnesmärken. I den gamla stadskärnan är det bilfritt och i de många gränderna är det fullt av basarer, restauranger och barer. Side har fantastiska långgrunda finkorniga sandstränder. Vill man ta sig runt i området så är det enkelt och billigt att åka Dolmus, vilket är små minibussar. Side ligger mellan Antalya och Alanya och det tar kanppt en timma med Dolmus att ta sig till någon av dessa städer.

Avståndet från flygplatsen till Side är ca 70 km.


» Bilder och karta från Side

Avsallar | Belek | Konakli | Tosmur | | Incekum | Lara | Okurcalar | Antalya | Kemer | Alanya | Side