Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Costa Brava

Topp » Spanien » Costa Brava

Costa Brava
Costa Brava är det nordöstliga hörnet av den spanska medelhavskusten, med många semesterorter och ett otal fina stränder. Det ligger två flygplatser längs Costa Brava - Barcelona (BCN) och Girona (GRO).

Från Barcelona Airport går det tåg upp mot Blanes där man sedan tar sig vidare till Lloret de Mar, Tossa de Mar och Platja d'aro.

Kart Costa Brava

Lloret de Mar
Ungdomar från norra Europa kommer till Lloret de Mar för att festa. Diskoteken och nattklubbarna har anställda för att vara mycket trendiga, och här är det fullfart till solen går upp. Lloret har en fin strand, och sanden är grovkornig, gyllengul sand, vattenet är klart. Det finns ett badland, och en fin golfbana.

Det finns 2 flygplatser i området. Lloret de Mar ligger ca 33 km från Girona (GRO) flygplats, och 90 km från Barcelona (BCN) flygplats. Från Barcelona Airport är det enkelt att ta tåget till Blanes och sedan vidare med taxi eller buss till Lloret de Mar.


» Läs mer om Lloret de Mar

Sant Just
Sant Just är en by ca 5 km inåt landet från Barcelona.
» Läs mer om Sant Just

Santa Susana
Santa Susana är en modern turistort. Den långa stranden har en grovkornig gyllengul sand, och är ett paradis för strand- och soldyrkare. Under högsäsongen är det ett bra utbud av olika vattensporter. Det finns flera nattklubbar och barer längs med stranden.

Det finns 2 flygplatser i området. Santa Susana ligger ca 33 km från Girona (GRO) flygplats, och 90 km från Barcelona (BCN) flygplats. Tåget är enkelt att ta från Barcelona Airport upp på Costa Brava kusten mot Blanes.


» Läs mer om Santa Susana

Tossa de Mar
En gång var Tossa de Mar en konstnärkoloni, och har än idag mycket av sin orginal karaktär bevarad, med smala slingrande gränder, vackra stenhus och ett svslappnat nattliv. Den fina halvmånsformade stranden med grovkornig sand, är mycket populär och har en äkta medelhvsatmosfär. Längs med havet är det ett stort urval av caféer där man kan koppla av och njuta av utsikten.

Det finns 2 flygplatser i området. Tossa de Mar ligger ca 44 km från Girona (GRO) flygplats, och 102 km från Barcelona (BCN) flygplats. Tåget är enkelt att ta från Barcelona Airport till Blanes, därifrån är det kort resa med buss eller taxi.


» Läs mer om Tossa de Mar

Blanes
Relativt lugn och stillsam turistort med lång sandstarand, lämpar sig bra för en avslappnad semester.

Det är enkelt att ta tåget hit från Barcelona Airport.


» Läs mer om Blanes

Girona
Girona är provinshuvudstad i provinsen med samma namn, och har ca 90000 invånare. Staden har ett imponerande centrum från medeltiden med en vacker katedral. Girona ligger ca 35 km från kusten inåt landet. Mellan Girona stad och Barcelona går det tåg. Från busstationen går det bussar till de olika kuststäderna på Costa Brava. Staden heter Girona på katalanska, och Gerona på spanska.

Från flygplatsen (GRO) Gerona Costa Brava Airport, till Girona stad är det ca 15 km. Från flygplatsen är det bra bussförbindelser till Barcelona.


» Läs mer om Girona

Platja d'aro
Detta är en livlig badort som ligger vid utloppet av en vacker flod. Det växer vackra träd i hela staden som ger behaglig skugga under de heta sommardagarna. Det finns många bra butiker och flera utmärkta fiskerestauranger där man får mycket för pengarna.

Platja d'Aro har en 2km lång gyllene sandstrand, med ett bra utbud av vattensporter. Landsbyggden ligger perfekt till för dagsutflykter, exempelvis Patafrugell's stora livliga marknad. Rakt in i landet från Platja d'Aro är det utmärkta ömråden för vandring och hästridning och där har du en fantastisk utsikt i alla riktningar.

Det finns två flygplatser i området. Avståndet till Girona (GRO)flygplats ca 35 km, och Barcelona ca 135 km(BCN). Från Barcelona Airport går det tåg till Blanes och från Blanes kan man ta sig vidare med taxi eller buss.


» Läs mer om Platja d'aro

Sabadell
Sabadell är en av de största orterna i Barcelona provinsen. Det är några historiska byggnader här. Staden är en trafik knutpunkt med goda förbindelser till Barcelona by.
» Läs mer om Sabadell

Pineda de Mar
Pineda de Mar har bevarat mer av sin ursprungliga karaktär än de andra städerna i området. Detta är en lugn liten stad för lugn och ro. Pineda har flera bra restauranger som serverar fisk och spanska specialiteter. Du kommer till stranden genom att gå under järnvägsspåret.

Det finns 2 flygplatser i området. Pineda de Mar ligger ca 33 km från Girona (GRO) flygplats, och 90 km från Barcelona (BCN) flygplats. Tåget är ett enkelt att ta från Barcelona Airport upp på Costa Brava kusten.


» Läs mer om Pineda de Mar

Malgrat de Mar
En trevlig stad längs med kusten. Sandstranden är perfekt för all slags vattensport. Sant Nicolau de Bari kyrkan i Malgrat är känd som "kustens katedral".

Från Barcelona Airport är det enkelt att ta tåg upp på Costa Brava kusten.


» Läs mer om Malgrat de Mar

L'Estartit
Har vuxit från en liten fiskeby till en livlig turistort med attraktiv marina och många butiker, barer och restauranger. I bukten är det en strand med gyllengul sand. För sportentusiaster är det windsuurfing och golf som dominerar. Under sommarsäsongen är det mycket livligt på Estartis barer och pubar. Vill man ha en mer avslappnad och romantisk miljö så är det många restauranger i hamnen som serverar typisk spansk mat och vin.

Det finns två flygplatser i området. Avståndet till Girona (GRO)flygplats ca 60 km, och Barcelona (BCN) flygplats ca 150 km.


» Läs mer om L'Estartit

Calella
Gamla stan består av smala gränder och gågator och är en behaglig omväxling fån stranden. Bra kommunikation gör att det är lätt att besöka andra städer området. Calella har en fin strand, nästan 3 km lång. Efter att solen gått ner så är det ett rikligt urval av barer, restauranger, diskotek och nattklubbar.

Det finns två flygplatser i området. Calella ligger ca 35 km från Girona (GRO) flygplats, och ca 90 km från Barcelona (BCN) flygplats, och det är enkelt att ta tåget på Costa Brava kusten från Barcelona Airport.


» Läs mer om Calella

Roses
Är mest känd för sin 3 stjärniga restaurang "El Buli". Om du inte får bord där så finns det en mängd andra bra restauranger att välja på! Roses her en fins sandstrand, och ett utmärkt utbud för en lugnare semester och för livsnjutare. Aquabrava precis utanför Roses är det största badlandet på Costa-Brava kusten.

Det finns 2 flygplatser i området. Roses ligger ca 73 km från Girona (GRO) flygplats, och 162 km från Barcelona (BCN) flygplats.


» Läs mer om Roses

Empuriabrava
Är en livlig kosmopolisk semesterort med bred sandstrand, butiker, barer och restauranger för varje smak. Empuribrava är ett utmärkt val för familjen, med ett bra utbud av aktiviteter i och runt omkring staden. Empuribrava har Europas största marina med över 5000 båtplatser. Båtplatserna ligger först och främst i det stora kanalsystemet, över 30 km fördelat över hela staden. De flesta hus har en bilparkering på ena sidan huset och en båtparkering på andra sidan.

Det finns 2 flygplatser i området. Empuriabrava ligger ca 70 km från Girona (GRO) flygplats, och 160 km från Barcelona (BCN) flygplats.


» Läs mer om Empuriabrava

Lloret de Mar | Sant Just | Santa Susana | Tossa de Mar | Blanes | Girona | Platja d'aro | Sabadell | Pineda de Mar | Malgrat de Mar | L'Estartit | Calella | Roses | Empuriabrava