Rethymnon

I Rethymnon har man allt på ett ställe, stad och bad, och längs med den långa strandpromenaden ligger mängder av uteserveringar, pubar och musikbarer.

I Rethymnon har man allt på ett ställe

Stad och bad, och längs med den långa strandpromenaden ligger mängder av uteserveringar, pubar och musikbarer.

Det är en behaglig atmosfär i charmiga Rethymnon trots att staden är relativt stor. Nere i den vackra fiskehamnen som har anor från 1200-talet, då venetianarna anlade den, är det ett myller av caféer och resturanger. Hamnen är mycket vacker med sina gamla fasader, och de färgglada båtarna som ligger och gungar i hamnbassängerna. I den gamla stadsdelen med dess trånga gränder ligger det många musikbarer, och här är det folkliv långt in på småtimmarna.

Stranden börjar mitt i Rethymnon och är kilometerlång med varierande sand, grovkorning och det förekommer även klappersten. Det finns parasoller och solstolar att hyra, och det finns en rad vattensporter att välja mellan. Längs med Rethymnon-kusten ligger det flera badorter såsom Adele, Platanes, Scaleta och Asteri.

Det är enkelt att ta sig runt på Kreta, antingen om man hyr bil, eller moped. Det går även bussar dagligen mellan Rethymnon till Heraklion och Chania.

Avståndet från Retyhmnon till flygplatsen i Chania är ca 60 km, och till Heraklion ca 80 km.

Sök, jämför, spar! sistaminuten.se är en av Sveriges ledande sökmaskiner för billiga resor, både med kort tid till avresa och längre fram i tiden. Här får du de bästa erbjudandena från en lång rad charterbolag, flygbolag, hotell och biluthyrningsfirmor.

Erbjudanden

n
n
n
n
n
n
n
n
Klicka här för fler alternativ

Karta

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Rethymnon
kalender DagDag NattNatt BadBad
Jan. 14°C 8°C 17°C
Feb. 14°C 8°C 16°C
Mars 16°C 9°C 16°C
Apr. 20°C 12°C 17°C
Maj 25°C 15°C 20°C
Juni 29°C 19°C 23°C
Juli 31°C 21°C 26°C
Aug. 30°C 21°C 26°C
Sep. 28°C 19°C 26°C
Okt. 24°C 16°C 24°C
Nov. 19°C 12°C 21°C
Dec. 16°C 10°C 19°C
Prognos för Rethymnon