Dagens sista dopp, Platanias

Dagens sista dopp, Platanias

Platanias

Platanias är ett av de mest populära resmålen längs Chania-kusten på nordvästra Kreta. Oavsett om du vill koppla av i lugn och ro, eller vara aktiv från morgon till kväll, kommer du garanterat att trivas här!

Längs Chanias långa kust ligger det en mängd små och större semesterorter. Platanias är kanske den allra finaste av dessa. Platanias är populär bland både barnfamiljer och par i alla åldrar, men även kompisgäng som har fest i kikaren verkar trivas här. Eftersom Platanias är relativt stort och stranden är både bred och lång finns det gott om plats för alla. Det låter som en klyscha, men Platanias har verkligen något för alla!

Stränder, sol och bad i Platanias

Stranden i Platanias är vacker och nästan en hel mil lång. Den varierar från att vara mer eller mindre helt vit på vissa ställen till att luta mot rödbrunt, och vattnet är sådär idylliskt turkost som man ser på vykort. Mestadelen av stranden är långgrund och barnvänlig, men reser du med småbarn bör du vara medveten om att det på vissa ställen finns områden med djupare vatten och mer vågor. Man kan hyra solstolar och parasoller längs större delen och det finns flera mysiga caféer och strandbarer att slå sig ned på. Närmare hamnen i Platanias kan du ägna dig år aktiviteter som vattenscooter, paragliding och vattenskidor.

Restauranger och uteliv i Platanias

Det finns gott om restauranger i Platanias. Är du sugen på att smaka grekiska specialiteter? Då bör du besöka någon av de traditionella, familjeägda tavernorna runt stans torg. Här kan du smaka både lokal grekisk mat och viner som produceras på ön. Är du däremot mer sugen på internationella och klassiska rätter som burgare, pizza eller pasta finns det självklart gott om restauranger som serverar det också.

Det finns ett stort utbud av caféer och barer i Platanias, och under sommarmånaderna är det minst sagt livligt på nattklubbarna. Reser du hit på våren eller hösten är det lugnare – faktiskt så lugnt att du behöver åka till Chania stad för att hitta ställen som har öppet under nattens sena timmar.

Vill du shoppa under din semester i Platanias bör du ta en promenad längs den långa huvudgatan. Hittar du inte det du är ute efter här finns det ännu flera butiker i Chania stad, dit du kan resa med taxi på runt tio minuter.

Natur och utflykter runt Platanias

Kreta är en stor ö, med ett varierat och vackert landskap. Här finns höga berg och smala dalar, små och stora byar och ett oändligt antal stränder. Vill du få så mycket ut av din semester i Platanias bör du med andra ord hyra en bil. En dagstur till Chania stad är nästan ett måste om du vill uppleva bra shopping och storstadspuls – eller varför inte ett mysigt restaurangbesök i antingen den venetianska hamnen eller gamla stan? En vandring i Samariaravinen, som är Europas längsta ravin, kan också varmt rekommenderas. Bilresan tar en dryg timme, och det är mycket att se på vägen!

Sök efter resor till Platanias

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Platanias:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 14°C 8°C 17°C
Februari 14°C 8°C 16°C
Mars 16°C 9°C 17°C
April 20°C 12°C 17°C
Maj 25°C 15°C 20°C
Juni 29°C 19°C 23°C
Juli 31°C 21°C 26°C
Augusti 30°C 21°C 27°C
September 28°C 19°C 26°C
Oktober 24°C 16°C 24°C
November 19°C 12°C 21°C
December 16°C 10°C 19°C

Prognos för Platanias:

Övriga destinationer