Cala Bona sett från luften

Cala Bona sett från luften

Cala Bona

Cala Bona är den lilla fiskebyn med de fina stränderna, som i nyare tid har blivit ett semesterparadis för solslickande charterturister. Och trots de många turisterna, har faktiskt Cala Bona klarat att behålla sin naturliga charm.

Cala Bona är en charmig liten by som är byggd runt en gammal fiskehamn, och är ett perfekt resmål för dig som vill ha en lugn och harmonisk badsemester. Cala Bona ligger i direkt anslutning till den större byn Cala Millor och i högsäsongen går det ett litet turisttåg mellan de två orterna.

I Cala Bona kan du förvänta dig mindre turism och ett lugnare tempo än i grannbyn, men det finns faktiskt en del bra restauranger här. Majoriteten av restaurangerna i Cala Bona erbjuder lokala specialiteter, och det är också några barer att välja mellan för den som inte har lust att gå hem efter middagen.

Aktiviteter i Cala Bona

Hela östkusten på Mallorca har en robust och majestätisk natur. Landskapet är grönt och ganska kuperat, och många väljer därför att utforska området på cykel längs någon av de uppmärkta cykelstigarna. Om du inte är så förtjust i att cykla kan du vandra upp till naturreservatet Punta de n’Amer söder om Cala Millor. Turen tar ca en timme från Cala Bona och du får en spektakulär utsikt från det historiska vakttornet på toppen av reservatet. Det är också fint att ta en joggingtur längs strandpromenaden mellan Cala Bona och Cala Millor. Reser du med barn är den stora lekparken Fantasy Park en kul aktivitet för hela familjen – eller djurparken Safari Zoo, där ni kan uppleva livs levande safaridjur som zebror, gnuer giraffer och apor!

Spela golf på Mallorca

Området runt Cala Bona och Cala Millor är även ett perfekt resmål för dig som vill spela golf på semestern. Många av Mallorcas bästa golfbanor ligger nämligen på östkusten, inom köravstånd från Cala Bona. Runt 15 minuters biltur bort hittar du Canyamel, som räknas som den vackraste golfbanan på Mallorca. Ungefär lika långt bort ligger Capdepera, som är en av de populäraste golfbanorna på ön just nu.

Avståndet från Palma flygplats är ca 65km och det går bussar till Cala Bona både från flygplatsen och Palma stad för den som inte hyr bil.

Sök efter resor till Cala Bona

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Cala Bona:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 15°C 4°C 15°C
Februari 16°C 4°C 14°C
Mars 17°C 4°C 15°C
April 19°C 6°C 16°C
Maj 23°C 10°C 20°C
Juni 27°C 15°C 23°C
Juli 31°C 17°C 26°C
Augusti 31°C 18°C 26°C
September 28°C 16°C 26°C
Oktober 23°C 12°C 24°C
November 19°C 8°C 21°C
December 16°C 5°C 18°C

Prognos för Cala Bona:

Flyg + Hotell

Protur Floriana Resort ★★★ 7n 4 540:-
Hipotels Cala Bona Club ★★★★ 7n 4 565:-
Aparthotel Ciudad Laurel ★★★ 7n 4 905:-
Ferrer Isabel ★★★ 7n 5 204:-
Hotel Ilusion Moreyo ★★★ 7n 5 575:-
Atolon Hotel ★★★ 7n 5 671:-
Catalonia del Mar ★★★★ 7n 5 676:-
Elegance sol y mar ★★★ 7n 6 398:-
Globales Cala Bona Suites ★★★★ 7n 6 645:-
Hotel Cala Bona ★★★★ 7n 6 715:-

Sök efter resor till Cala Bona

Karta

Cala Bona

Övriga destinationer