Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Nederländerna

Topp » Nederländerna

Nederländerna
Nederländerna är inte så stort till ytan men desto större invändigt. Det är inga långa avstånd om man vill ta sig runt i landet och upptäcka städer och byar i de många provinserna. Nederländerna eller Holland i vardagligt tal har en charmig och öppen inställning till livet och man bemöts av ett leende. Det är lätt att vara turist i Holland och det finns mängder av aktiviteter och olika semestervarianter, exempelvis ett vandrings- och cykelpaket, eller bo på en husbåt och res runt på kanalerna.
Frommer's (EN)
Wikipedia (SE)
Holländska Turistbyrån (SE)
Yahoo Weather (EN)
Kart Nederländerna

Amsterdam
Amsterdam är kanaler, broar, husbåtar,caféer och cyklar i en gemytlig stämning där nutiden möter dåtiden i en härlig kontrast. Det finns otaliga gränder som mynnar ut i små torg och som korsas av kanaler.

Amsterdam är ett shoppingparadis, dels på de stora kända affärsstråken, men om man letar sig lite utanför dessa så upptäcker man många smågator med många bra butiker och marknader.

När man ska gå till en bar i Holland så går man på café, det är där som Holländaren intar sin öl, te eller kaffe. Caféerna delas upp i bruna och vita, och de bruna är mer genuina mötesplatser, där man tar en öl och spelar biljard, och de vita är mer moderna, men de fungerar på samma sätt och har samma utbud som de bruna.

Det finns gott om sevärdheter, bland annat Van Gogh museet, Rembrandt Huis, Anne Frank Huis och Waag. Vid Damm ligger det kungliga slottet.

I Amsterdam finns allt, på både gott och ont, och det är vidsynthet som råder istället för trångsynthet. Toleransen är stor och det är ingen som förfasar sig åt det som är annorlunda, och uppkäftigt.

Från Schiphol flygplats till centrum är det ca 14 km.


» Läs mer om Amsterdam

Amsterdam