Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Mauritius

Topp » Mauritius

Mauritius

- Drömsemester som passar både kärlekspar och familjer

Mauritius är en liten ö öster om Madagaskar i Indiska Oceanen med azurblått vatten och långa, gyllene eller kritvita sandstränder. Här finner du total avkoppling. Längs med Mauritius ligger ett korallrev med färggranna fiskar i alla regnbågens färger och att dyka eller snorkla här är minst sagt spektakulärt.

De flesta hotell på Mauritius har hög eller mycket hög standard, och erbjuder ett stort utbud av olika aktiviteter, på stranden eller inom hotellområdet både dag- och kvällstid. Många världsberömda kockar har sin bas på ön som därför kan skryta med gastronomi i världsklass. Mauritius erbjuder också lägenheter till rimliga priser, speciellt i områdena runt Grand Baie och Flic en Flac

Huvudstaden på Mauritius heter Port Louis. Det är en gammal stad med breda avenyer och hus från kolonialtiden som samsas med mer moderna byggnaderna. På dagarna är det ett hektiskt folkliv med gapiga försäljare, bilar och olika marknader. Port Louis är värt ett besök, särskilt då Mauritius är ett taxfreeområde och det är billigt att handla här. Mindre känt är kanske att många designers tillverkar sina kollektioner här och som säljs till fabrikspriser.

Mauritius är en utmärkt destination för famlijer. De flesta hotell har barnvakt, barnklubb och barnmenyer. Barnen bor ofta gratis på hotellen. För resande utan barn som vill bo i lugnare omgivningar, finns det hotell som endast är tillåtna för vuxna.

Det finns bra bussförbindelser på ön. Till och från flygplatsen är det dock sämre men då finns det taxi.

Wikipedia (SE) Mauritius Turistbyrå (EN)
Yahoo Weather (EN)
Kart Mauritius

Grand Baie

- Prisvärda lägenheter, shopping, matupplevelser och uteliv


Grand Baie var en gång en lugn fiskeby men är nu en av de mest populära destinationerna på Mauritius . Bra restauranger och varierad shopping är förmodligen det som lockar mest. Grand Baie är också känd för sitt sjudande nattliv, särskilt under högsäsong.

I centrum av Grand Baie är stränderna av varierande kvalitet. Det är många båtar i de små vikarna och i lagunerna vilket skapar en del liv. Stränderna kan inte jämföras med stränder på Flic en Flac och Belle Mare . Strax norr om Grand Baie ligger den charmiga Pereybere-stranden och något söderut Trou aux Biches som är en av öns bästa stränder.

I Grand Baie finns många enkla lägenheter med självhushåll och några lyxhotell. Flera av de prisvärda lägenheter kan vara något spartanska så titta gärna på alla alternativ. Livsmedelsbutiker är lättillgängliga och egen mat kan lagas.

Grand Baie har ett gott rykte vad gäller olika slags sporter. Vid hamnen finns massor av båtar och katamaraner för dagsutflykter. Dessutom är dykning, surfing och vattenskidor enkelt att ta sig för i området. Det är ungefär en timmes bilresa från Grand Baie till flygplatsen.


» Läs mer om Grand Baie

Belle Mare

- underbara stränder, golfbanor och lyxhotell i toppklass


På Mauritius östkust ligger många av de berömda lyxhotellen. Flera är uppradade på den vackra Belle Mare-stranden. Området är betydligt tystare än Grand Baie och något lugnare än Flic en Flac . Resorten täcker ändå de flesta behov genom sina aktiviteter och anläggningar. Observera att priserna kan vara relativt höga på dessa hotell.

Belle Mare erbjuder några av de finaste golfbanorna på ön. Två av dem (Links och Legend) är av högsta kvalitet och har Championship-status. Östkusten kan vara mer blåsig jämfört med Grand Baie och Flic en Flac . Området är populärt för seglare och surfare. Det tar ca 25 minuter med bil till Grand Baie och 50 minuter till flygplatsen.


» Läs mer om Belle Mare

Flic en Flac

- Barnvänliga hotell, vackra stränder och dykparadis

På västkusten Mauritius ligger en liten stad som heter Flic en Flac. På exakt samma sätt som Grand Baie på den norra kusten, har Flic en Flac vuxit från att vara en liten fiskeby till att bli ett nav för turister på västkusten. Här finns affärer, restauranger och researrangörer som säljer olika aktiviteter och utflykter.

Flic en Flac och det omgivande området har flera stora stränder där många hotell har funnit sin naturliga plats. Många av dessa hotell är mycket familjevänliga. Det som lockar allra mest är det underbara vädret. Den här sidan av Mauritius är skyddad från vinden som blåser in från sydväst. Den bästa dykning är också på den här sidan av Mauritius .

Flic en Flac ligger ca 1 timme från Grand Baie och flygplatsen. Belle Mare ligger 70-80 minuter bort.


» Läs mer om Flic en Flac

Grand Baie | Belle Mare | Flic en Flac