Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Kenya

Topp » Kenya

Kenya
<h1 Upplev Kenya, afrikas juvel Kenya ligger i öst-Afrika och är en av kontinentens största ekonomiska makter. Trots att landets utveckling går framåt är många regioner orörda och även om turismen blomstrar är det många avsidesliggande städer där lokala knappt har sett turister från väst förut. Kenyaner är gästvänliga och nyfikna. Det, tillsammans med oslagbara safarimöjligheter, milslånga stränder och en fantastisk kultur, försvarar landets titel som 'Afrikas juvel'.

Kenya är för de flesta en synonym för safari och i den förbindelsen nämns bl.a. vackra Masai Mara. Ett fantastiskt reservat med mängder av djur. Proffesionella safariarrangörer med lång erfarenhet gör Kenya till ett förstahandsval för många när de ska på sin första safari.

I tillägg till landets färgrika kultur har Kenya också spännande marknader, exotisk mat och bra shopping. Hantverk av trä, korgar, saronger och musik är spännande saker att köpa med hem.

Läs mer om safari i Masai Mara.


Masai Mara

- Förstaklass safariupplevelse i Masai Mara

Masai Mara är ett nationalreservat sydväst i Kenya, styrt och befolkat av Maasai-folket. Reservatet är ett av de mest kända i Afrika och är en välkänd safaridestination. Här är det stora möjligheter för att få se "The Big Five", i tillägg till flera andra djur som t.ex. zebra, giraff och krokodil. Masai Mara har också ett imponerande fågelliv.

På grund av sin höga belägenhet är klimatet något kyligare än områdena lägre ner. Under perioden juni-september är det minst nederbörd och även högsäsong vädermässigt.

Tips på saker att göra i Masai Mara:
* Här är det safari som gäller. Erfarna guider med goda kunskap om landets flora och fauna gör det till en upplevelse för livet.
* En ballongfärd i soluppgången är ett fantastisk sätt att observera djuren när de är som mest aktiva.
* Många väljer också att lägga till ett besök hos en av Masia-landsbyarna.
* Här kan du köpa smycken och hantverk från lokala landsbor.

En typisk safari kan se ut som följande:

Dag 1: Ankomst i Nairobi. Vidare kör man mot Lake Nakuru nationalpark. Game drive och övernattning vid Lake Nakuru.
Dag 2: Tidig avresa mot Masai Mara med ett lunchstopp på vägen. Game drive på eftermiddagen och övernattning i Masai Mara.
Dag 3: Game drives på morgonen och eftermiddagen i Masai Mara. Övernattning i Masai Mara.
Dag 4: Game drive på morgonen om man önskar. Därefter tillbaka till Nairobi. Besök Karen Blixen museum. Flyg vidare till stranddestination eller övernattning i Nairobi.


» Bilder från Masai Mara

Masai Mara