Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Estland

Topp » Estland

Estland
Estland ligger längs med Östersjökusten och med Tallinn som huvudstad. Estland har en intressant och brokig historia då landet styrts av bl. a. tyskar, svenskar och ryssar. Sovjetunionen ockuperade landet under lång tid och de sista trupperna lämnade Estland år 1994, detta efter att landet blev självständigt 1991. Landskapet i Estland är mycket vackert och varierande med stora skogar, bördiga åkermarker, skärgård, stränder och hav.

Tallinns internationella flygplats ligger ca 4 km utanför Tallinn. Från flygplatsen tar man sig in till centrum med buss eller taxi.

Frommer's (EN)
Wikipedia (SE)
Travel Bulgaria (EN)
Yahoo Weather (EN)Tallinn
Tallinn är en vacker stad med stora kontraster. Det är en härlig blandning mellan olika kulturer från öst och väst. Man kan se hur historien har präglat Tallinns arkitektur där gamla trähus blandas med moderna byggnader. Här finns det spår från Hansatiden då Estland regerades av Sverige under den svenska stormaktstiden. Den gamla stadsdelen med spiror och torn byggdes under Hansatiden på 1400-talet och är än i dag en naturlig samlingsplats. Slå dig ner på ett kafé och se på folklivet eller besök någon av de många utställningarna. I Tallinn finns det även många nya shoppingcenter för att möta den allt mer växande turismen.

Det är smidigt att ta sig runt i Tallinn, antingen med buss, spårvagn eller trådbuss.


» Läs mer om Tallinn

Tallinn