Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

England

Topp » England

England
De flesta känner till England ganska väl. Här är det fotboll, tea, hedar, pubar, skogar, shopping, vackra slott men faktiskt också långa sandstränder och badliv.

I den norra delen av England bland annat det vackra Yorkshire, med den trevliga staden York som präglas av gamla broar och gränder, mängder av små cafeér som serverar afternoon tea med varma scones och marmelad. I hjärtat av England ligger Warwickshire och Stratford-upon-Avon som är Shakespeares födelsestad. Här hittar du det vackra slottet Warwick och dess prunkande trädgårdar. Inte långt utanför världsmetropolen London ligger den berömda universitetsstaden Oxford.

England upptäcker man bäst med bil och kör runt i landet, här finns massor att upptäcka på egen hand. Man bor trevligt, billigt, och mycket bra på B&B - bed and breakfast. Avstånden känns inte så långa och det är bra vägar. Är man på landsbygden och kör så är det inte ovanligt att en flock med får står och blockerar vägen och vad kan bli mer charmigt än så?

Frommer's (EN)
Wikipedia (SE)
Visit Britain (SE)
Yahoo Weather (EN)
Kart EnglandLondon
En världsstad med allt man kan önska sig och lite till. Här finns mängder av museum, gallerier, historiska byggnader, teatrar, pubar och restauranger, så mycket att det kan bli svårt att välja vad man vill göra. London är stort och med många områden och "städer" i staden. Många av stadsdelarna har sin egen karaktär. När man flyger till London anländer man antingen till Stansted eller till Heathrow. Stansted ligger förhållandevis centralt till och det enklaste att ta sig till/från flygplatsen är med tåg, Stansted Express tar ca 45 minuter in till London city. Från Heathrow tar det ca 15 min in till Paddington station med Expresståget, Paddington station är slutstation för flygtåget från Heathrow.

Många hotell har ofta små men funktionella rum, de 2* - 3* hotellen håller en turistklass/enklare turistklass. Vart man än väljer att bo så är det bra kommunikationer inom hela London.

De mest kända shoppingstråken är området kring Oxford Street, Kensington High Street och Regent Street. West End är en stadsdel där Soho ligger och som är känt för sina bra restauranger och affärer. Bayswater ligger centralt bredvid Hyde Park och här ligger också många hotell.


» Bilder och karta från London
» Läs mer om London

London